Šport
6413 ogledov

MMA borec po knockoutu izgubil življenje

Mateus Fernandes twitter
Še ena žalostna vest iz borilnega športov.

Brazilski borec Mateus Fernandes je umrl nekaj ur po knockotu, ki ga je doživel na dvoboju v Manausu proti Obedu Perreiru. Po seriji udarcev v tretji rundi, ki so ga zadeli v glavo, je obležal na tleh, sodnik pa je v hipu prekinil obračun. Že v areni so se borili za njegovo življenje, nato pa so ga z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico, kjer pa je štirih infarktih umrl.

"Smo v šoku. On ke že ob koncu borbe doživel srčni napad. Bi l je naš prvak, vedno nas je predstavljal na takšnih tekmovanjih. To je velika izguba za nas, za družino in za ves šport," je dejala Vanderluce Cantuarias, voditeljica projekta v sklopu katerega je treniral  Fernandes.

Domnevali so, da je borec umrl zaradi borbe in hudih udarcev, a je avtopsija razkrila še nekaj. V njegovem telesu so odkrili prisotnost drog. "Bil je čist na testiranju v petek, a so nam bivši študentje povedali, da se je kasneje celotno noč drogiral. Razen tega, da se je veliko znojil, kar je normalno v borbah, ni nič kazalo na to, da je nekaj vzel. Dobro se je boril v prvih dveh rundah, potem pa je, ko je bil prvič na tleh, začel dobivati napade, ki jih je povzročila droga," je še povedala Cantuariasa. 

Fernandes je treniral v sklopu projekta Fernando Campeones. Ta je organiziran z namenom, da bi odvisnikom skozi borilne športe pomagali premagati odvisnost od drog. 

Komentarjev 2
  • Pepe007 08:56 04.april 2019.

    Gladiatorji so od nekdaj umirali na svojem delovnem mestu. V nekaj tisoč letih se ni veliko spremenilo.

Sorodne novice