Šport > Moto športi
11 ogledov

Alonso: ''Lewis bo zmagal v letu 2013''

felipe massa fernando alonso EPA
Dirkač Ferrarija Fernando Alonso, ki je v pretekli sezoni za las ostal brez tretjega naslova svetovnega prvaka, Lewisu Hamiltonu napoveduj svetlo prihodnost. Špane je prepričan, da bo nekdanji dirkač McLarna, ki je v Mercedeseu zamenjal Michaela Schumacherja, zmagoval že v letu 2013.

Moštvo Mercedesa se je v zaključku lanske sezone okrepilo z Lewisom Hamiltonom, ki je zamenjal sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumcaherja. V ekipi je ostal Nico Rosberg, ki je lani na dirki za VN Kitajske moštvu privozil prvo zmago v zgodovini. S prihodom svežih moči so apetiti v taboru nemškega dirkaškega giganta še narasli in Alonso je prepričan, da bo Hamilton upravičil zaupanje. ''Prepričan sem, da bo uspel zmagati. Mercedes je zmagal že lani in Lewis lahko zmaga z vsakim dirkalnikom,'' je povedal 31-letnik, ki je že večkrat izrazil spoštovanje do dirkaških sposobnosti britanskega kolega, s katerim sta pri McLarnu dirkala v sezoni 2007.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
Španec je prepričan, da je Hamilton najboljši dirkač v karavani, pa čeprav je Sebastian Vettel osvojil zadnje tri zaporedne naslove svetovnega prvaka. ''Kdo je najboljši dirkač? Hamilton. Tako je bilo predlani in lani. To je osebno mnenje in ne politično, da ne bo kdo mislil,'' je povedal Alonso, ki je namigoval na nedavne obtožbe Red Bulla, da preveč časa posveča političnim izjavam. ''Kdo je najmočnejši dirkač na startni vrsti, kdo je najtrši nasprotnik? Kdo je tisti, na katerega moraš paziti? Hamilton! In tako bo tudi prihodnje leto,'' je prepričan dirkač Ferrarija.

Na vprašanje, zakaj se ni odločil za Vettla, je Alonso odvrnil: ''Ne trdim, da ni najboljši. V sezoni 2011 je odpeljal nekaj fatastičnih dirk. Res je, da je bil avto hitrejši od vseh, a spominjam se težkih dirk, kjer ni storil ene same napake. Zagotovo je bilo v zadnjih treh letih veliko trenutkov, ko je bil boljši od vseh in zaslužil si je tri naslove,'' je povedal Španec.

felipe massa fernando alonso | Avtor: EPA EPA


Dvakratni svetovni prvak, ki se pred šestimi leti ni najbolje znašel ob Lewisu Hamiltonu, bi z veseljem dirkal ob Vettlu. ''Užival bi, tako kot uživam ob Felipeju. Z vsemi moštvenimi kolegi sem se lepo razumel,'' je dejal Alonso.

Massa: ''Z Alonsom je težje dirkati kot s Schumacherjem''

Felipe Massa je v zaključku lanske sezone spet ujel ritem, čeprav je v času krize večkrat razmišljal o koncu kariere. ''Razmišljal sem o tem. Mislil sem, da nimam več česa ponuditi. Ogromno stvari se mi je pletlo po glavi,'' je povedal Massa. Na sredini lanske sezone so pri Ferrariju glasno razmišljali o zamenjavi ''drugega'' dirkača, vendar se je Brazilec nato izkazal v zaključnem delu. ''Pogovarjal sem se z vsemi,'' je povedal Massa, ki je leta 2008 ostal brez naslova prvaka v boju s Hamiltonom. ''Delal sem tudi s športnim psihologom,'' je dodal 31-letnik, ki je ob podpori družine ponovno ujel staro formo. ''Veliko ljudi je trdilo, da sem v začetku sezone samo trošil gorivo,'' se je še pošalil dirkač Ferrarija, ki samozavstno zre v prihajajočo sezono.
Brazilec je v času svojega bivanja pri Ferrariju dirkal ob treh različnih svetovnih prvakih - Michaelu Schumacherju, Kimiju Raikkonenu in Fernandu Alonsu. ''Najtežje mi je bilo ob Fernandu, zato bi rekel, da je Fernando najmočnejši moštveni kolega. Od Michaela sem se veliko naučil in od Kimija prav tako.'' Na vprašanje, ali je z Alonsom težje tekmovati kot s Schumacherjem, je Massa odgovoril kratko in jedrnato: ''Da.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.