Šport > Moto športi
8 ogledov

Brawn: ''Ne maram takšnih odločitev''

eric boullier EPA
Eric Bouiller, šef ekipe Lotus, je prepričan, da bi si Sebastian Vettel zaradi spornega prehitevanja na dirki za VN Malezije zaslužil kazen. Francoski inženir prav tako meni, da na začetku sezone ni potrebe po ukazih iz garaže, ki krojijo končni razplet dirke.

Eric Boullier je vajen neposlušnosti. Nenazadnje v Lotusovem dirkalniku sedi Kimi Räikkönen, eden izmed najbolj svojeglavih dirkačev v karavani formule 1. Boullier ima na tem področju kar nekaj izkušenj, a kljub temu verjame, da bi moral Red Bull kaznovati Sebastiana Vettla zaradi njegove poteze na dirki za VN Malezije.

''To se zgodi zaradi adrenalina in želje po zmagi, vendar menim, da se v formuli 1 to ne bi smelo dogajati,'' je povedal Francoz in dodal: ''Kot prvo, v tem delu sezone ne bi smeli imeti ukazov iz garaž, vsaj dokler je prvenstvo povsem na začetku. Ne pozabite, da dirkač dela za nas, tako kot bi delal za podjetje. Nikjer na svetu ne moreš ignorirati ukaza podjetja in jo odnesti brez kazni. Lahko bi vsaj obrazložil, zakaj je do tega prišlo.''

Boullier je prepričan, da bi, če bi bilo potrebno, z ukazom iz garaže lahko ukrotil tudi Kimija Räikkönena. ''Eden izmed naših dirkačev je znan po tem, da počne, kar hoče, vendar če nate računa 600 ljudi, potem moraš imeti določeno mero spoštovanja,'' je povedal Francoz.

Brawn: ''Ne maram takšnih odločitev''

Šef Mercedesa Ross Brawn je v Sepangu prav tako posegel med svoja dirkača in Nicu Rosbergu prepovedal, da bi se spustil v dvoboj z Lewisom Hamiltonom. Brawn svojo odločitev zagovarja, vendar priznava, da ne mara takšnega početja. ''Ne maram sprejemati takšnih odločitev. A izgledali bi zelo neumno, če bi ostali brez goriva v obeh dirkalnikih. Kot sem rekel, tega ne maram, saj je v nasprotju z mojo športno naravo. Mislim, da smo v preteklosti večkrat dokazali, da svojim dirkačem dopuščamo medsebojne obračune,'' je povedal Brawn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.