Šport > Moto športi
45 ogledov

Coma in Roma ohranjata vodstvo, Stanovnik 32.

Nani Roma reli Dakar EPA
Deveto etapo sta dobila Marc Coma med motoristi, in Stephane Peterhansel med avtomobilisti. Miran Stanovnik je bil zelo zadovoljen z 32. mestom.

Španec Marc Coma (Ktm) je dobil deveto etapo vzdržljivostnega relija Dakar med motoristi, s čimer je povečal skupno vodstvo. Na preizkušnji od Calma do Iquique v Čilu, dolgi 459 km, je edini preostali slovenski udeleženec relija Miran Stanovnik (KTM) zasedel 32. mesto (+57:09).

Drugi je bil Španec Joan Barreda Bort (Honda), ki je zaostal minuto in 41 sekund, tretji pa Francoz Cyril Despres (Yamaha, +5:28). V skupnem seštevku je v vodstvu ostal Coma, na naslednjih dveh mestih pa sta njegova rojaka Barreda Bort (Honda, +40:19) in Jordi Viladoms (KTM, 1:38:45). Stanovnik je 29. (+8:32:58).

"Telo dobro prenaša dirko"

"Etapa je prinesla zelo hitre odseke in le krajši navigacijsko zahteven odsek. Odpeljal sem brez ene same napake. Če bi lahko dodal še kak kilometer na uro hitrosti, bi bilo idealno, sicer sem pa z etapo zelo zadovoljen. Potem, ko sem bil pri fizioterapevtu, sem se zjutraj zbudil brez posledic dirkanja po višavah Bolivije in prav zadovoljen sem, kako dobro moje telo letos prenaša dirko," je po današnji etapi dejal "puščavski lisjak" Stanovnik.

Peterhanslu etapa, Roma še vodi

Med avtomobilisti je bil najboljši Francoz Stephane Peterhansel, dve minuti in 17 sekund je zaostal Katarec Nasser Al-Attiyah, tretji je bil Španec Nani Roma, vodilni v skupnem seštevku. Roma ima pred drugouvrščenim Peterhanslom 12 minut in 15 sekund naskoka, Argentinec Orlando Terranova pa je tretji (54:33).

V sredo je na sporedu 689-kilometrska etapa do Antofagaste z eno izmed najbolj nepriljubljenih podlag - drobnim peskom, imenovanim feš feš. Hitrostna preizkušnja bo s 631 kilometri najdaljša na letošnjem reliju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.