Šport > Moto športi
2224 ogledov

Dirkač, udeležen v nesrečo s smrtnim izidom, napadel Fio

juan manuel correa Epa
Juan Manuel Correa, ki se je po nesreči v Spa Francorchampsu več tednov boril za življenje, je obsodil mačehovski odnos krovne avtomobilistične zveze.

Ameriško-ekvadorski dirkač razreda formule dve Juan Manuel Correa, ki je bil udeležen v nesreči s smrtnim izidom lani v belgijskem Spa Francorchampsu, je v zadnjem intervjuju namenil številne kritike Mednarodni avtomobilistični zvezi (Fia) po tragični nesreči.

correa Trenutek resnice Šport Dirkač zavrnil možnost amputacije

V njej je 31. avgusta lani umrl 22-letni francoski dirkač Anthoine Hubert, s hudimi poškodbami nog pa jo je odnesel Correa, ki je bil dolgo časa v življenjski nevarnosti. Pol leta po nesreči se je Correa odločil spregovoriti o pomanjkljivostih pristopa Fie po dogodku.

"Fia potrebuje boljši sistem za ponesrečene dirkače, ki jih odpeljejo v bolnišnico po nesrečah," je dejal 20-letnik za t-online, kar so povzele tuje tiskovne agencije.

"Menim, da bi moral biti ves čas ob ponesrečencih prisoten zdravnik, ki bi bdel nad zdravstvenim stanjem dirkačev tudi v dneh po nesreči," je pristavil in dodal, da v helikopterju na poti v bolnišnico ni bilo ob njem nikogar s Fie.

Zadovoljen pa ni bil niti z uradno preiskavo Fie, ki ni nikoli zaprosila za njegov zdravstveni karton, da bi se pozanimala o njegovih poškodbah. "Sam sem moral ponuditi moj zdravstveni karton, da so ga vzeli. Pred tem zanj ni zaprosil nihče," je pristavil in za konec dodal, da se očitno pri Fii ne želijo ničesar naučiti iz nesreče, ki so jo sami v uradnem poročilu označili za "splet nesrečnih naključij".

ferrari Formula 1 Šport Dogovor med Ferrarijem in Fio šokiral ostale ekipe
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.