Šport > Moto športi
3802 ogledov

Dirkač na Hrvaškem z veliko hitrostjo s ceste, gledalci obnemeli

nesreča, gorsko hitrostna dirka youtube
Gorsko hitrostno dirko v Dubrovniku zaznamovala tudi nesreča.

Ceste v okolici Dubrovnika vsako leto gostijo mednarodno gorsko hitrostno preizkušnjo 'Memorial Željko Đuratović'. Tudi tokrat je prireditev organiziral Autoklub Dubrovnik Racing, ob progi pa se je zbralo lepo število gledalcev. Nekateri od njih so bili tudi priča spektakularni nesreči.

Dirkač Robert Antunović je v zavoj pribrzel s hitrostjo 150 km/h, izgubil oblast nad vozilom, zletel s steze in se nekajkrat prevrnil ter obstal v grmovju inskalah. Gledalci so obnemeli. 

Pri Dubrovniknet so zapisali, da je 11 sekund groze minilo brez večjih posledic. Voznik Autokluba Trogir je namreč iz avtomobila izstopil skoraj nepoškodovan, utrpel je le nekaj manjših poškodb na levi nogi.

"Naletel sem na večjo skalo, ki je prebila karoserijo vozila, zato sem si natolkel levo nogo. Zdravniki so me dvakrat pregledali in to je edina poškodba. Avto je 'totalka'. Zgrešil sem zavoj, zamenjal sem ga z drugim, prehitro sem pripeljal vanj in zgodilo se je... Vse skupaj je le moja napaka. Vse se je zgodilo v desetih sekundah, slišal sem le razbito steklo, grmovje, zemlja, skale, kamenje ...," so voznikove besede po nesreči zapisali pri Dubrovniknet.

"Marsikaj mi je v tistih trenutkih šlo skozi glavo. Ko se je avto ustavil, nisem takoj izstopil, malce sem zastal, da pridem k sebi. Mislim, da so vsi ljudje, ki so bili na tem delu proge, pritekli in mi poskušali pomagati. Rad bi se jim zahvalil," je še dejal dirkač.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice