Šport > Moto športi
7 ogledov

Dirki za VN Nemčije grozi bojkot

martin whitmarsh EPA
Moštva formule 1 se poigravajo z idejo, da bi zaradi neustreznih Pirellijevih pnevmatik bojkotirala dirko za VN Nemčije.

Dirko formule 1 v britanskem Silverstonu so zaznamovale Pirellijeve pnevmatike, ki so pokale kot po tekočem traku. Gumo je predrlo šestim dirkačem, medtem ko je moral Nico Rosberg (Mercedes) v bokse na preventivni postanek.

Pirelli si je s slabo pripravljenimi pnevmatikami, ki so ob nesrečenem spletu okoliščin lahko smrtno nevarne, privoščil pravo blamažo, sedaj pa kaže, da bi kalvarija na nedeljski dirki lahko imela posledice.

Čez manj kot teden dni bo v Nürburgringu na sporedu VN Nemčije, nekatera moštva pa razmišljajo o bojkotu. ''Obstaja nevarnost bojkota, ki bi bil povsem upravičen, saj ekipe niso prepričane, da lahko varno dirkajo,'' je povedal šef McLarna Martin Whitmarsh. ''Ne želimo si tega. Nekaj podobnega smo že doživeli v Indianapolisu in bilo je grozno. Zdaj ni čas za kazanje s prstom, ampak za iskanje skupnih rešitev,'' je dodal Whitmarsh.

FIA poklicala Pirelli na zagovor

Predsednik Fie Jean Todt je predstavnike Pirellija povabil na pogovor. ''Sestal sem se s Pirellijevimi možmi, ki bodo preiskovali incidente, ki so se zgodili v zadnjih dneh. Ker gre za vprašanje varnosti, moramo najti pravo rešitev. Potrebno bo opraviti analizo, nato pa na podlagi ugotovitev strokovnjakov sprejeti končno odločitev,'' je dodal nekdanji šef Ferrarija.
Direktor dirke Charlie Whiting je po tem, ko je moral na dirkališču še drugič posredovati varnostni avto, razmišljal, da bi dirko prekinil. ''Povsem blizu je bilo, da bi pokazal rdečo zastavo,'' je povedal Whiting.

Pri McLarnu so prepričani, da bo potrebno do dirke v Nemčiji nekaj spremeniti. ''V tem trenutku ne razmišljamo o bojkotu; to je nekaj, o čemer morajo svoje mnenje izraziti vse ekipe. Moramo podpreti Pirelli in priskrbeti vse informacije, da bodo lahko sprejeli prave odločitve,'' je zaključil Whitmarsh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.