Šport > Moto športi
38 ogledov

Domenicali dobil nogo pri Ferrariju

VN Bahrajna Bahrajn formula 1 Domenicali Ferrari EPA
Vodja Ferrarija je zaradi slabih rezultatov zapustil slavno italijansko ekipo. Njegovo mesto bo zasedel Marco Mattiacci, do sedaj šef Ferrarija v Severni Ameriki.

Vodja dirkaškega dela koncerna Ferrari, Stefano Domenicali, se je poslovil od svojega položaja. Takšen razplet je med vrsticami že v petek, na predstavitvi novih prostorov Ferrarijevega muzeja v Maranellu, napovedal predsednik Luca di Montezemolo. "Delali bomo dan in noč, da bi se izboljšali. Sprejeli bomo odločitve, ki jih moramo sprejeti," je dejal Montezemolo.

Ferrari je slabo startal v novo sezono in več kot očitno je, da slavno moštvo ni bilo dovolj dobro pripravljeno na spremembo pravil, saj niso konkurenčni največjim tekmecem.

Osvojil konstruktorski naslov leta 2008

Domenicali je na položaj prišel leta 2007, ko je nadomestil Jeana Todta. Ferrari je pod njegovim vodstvom osvojil konstruktorski naslov v letu 2008, a je Felipe Massa ostal brez naslova svetovnega prvaka v zadnjem ovinku dirke za VN Brazilije. Kasneje so številni kritizirali Domenicalija tudi zaradi taktičnih odločitev, ki so leta 2010 Fernanda Alonsa stale naslova, veliko pripomb na njegovo delo pa je bilo mogoče slišati tudi v sezoni 2012.

Ferrariju se je pred sezono pridružil Kimi Räikkönen, ki z Alonsom tvori izjemen dirkaški dvojec, a uspehi so, vsaj na začetku sezone, izostali. Skrbi predvsem zaostanek za Mercedesom, ki je najbolje začel sezono, saj dirkalnik s poskočnim konjičkom nikakor ne more priti blizu Lewisu Hamiltonu in Nicu Rosbergu.

Več na:

Komentarjev 1
  • Marquez-93 18:12 14.april 2014.

    A tukaj tudi misliš težit, z temi skoki in to igrico ??