Šport > Moto športi
21 ogledov

Ferrari ne bo kaznoval Masse

felipe massa fernando alonso EPA
Ekipa Ferrarija se je odločila, da ne bo kaznovala Felipeja Masse, ker na dirki za VN Japonske ni upošteval ukazov iz garaže.

Šef Ferrarija Stefano Domenicali je zatrdil, da ne namerava kaznovati Felipeja Masso, ker na dirki za VN Japonske ni želel pomagati Fernandu Alonsu.

Brazilski dirkač je bil v uvodnem delu dirke uvrščen višje od svojega moštvenega kolega, ko je mu je inženir Rob Smedley po radijski zvezi dejal: ''Multifunkcionalna strategija A, multifunkcionalna strategija A. Zdaj, prosim.''

felipe massa | Avtor: EPA EPA
Po navedbah angleških medijev naj bi šlo za kodirano sporočilo, ki Massi naroča, naj Alonsa spusti predse. Brazilec, ki se po koncu sezone poslavlja od Ferrarija, je že pred časom dejal, da na zadnjih dirkah ne namerava igrati vloge druge violine, svoje napovedi pa je uresničil v Suzuki.

Domenicali: Nimamo časa za to

''Ne, ne bom,'' je na vprašanje, ali se bo pogovoril z Brazilcem, odgovoril šef ekipe Stefano Domenicali. ''Če sem iskren, smo osvojili maksimalen izkupiček točk in nima se smisla osredotočati na to, saj nas čaka veliko dela, če želimo izboljšati dirkalnik,'' je povedal Italijan.

Alonso: Ne delajmo slona iz muhe

Njegove besede je potrdil tudi Alonso, ki je zatrdil, da med njim in Masso ni nobenih težav. ''Ne delajmo slona iz muhe. Karkoli bi naredila, ne bi mogla doseči boljšega rezultata. Ne vem, kaj se je sploh zgodilo, tako da ni težav,'' je povedal Alonso in zadal nov udarec vodilni ekipi v konstruktorskem prvenstvu. ''Lepo bi se bilo vrniti v stare čase pri Ferrariju, ko so se odločali, kdo bo zmagal, tako kot to počne Red Bull. Prvi dirkalnik ima dva postanka, drugi pa tri - končata pa na prvem in drugem mestu'' je bil oster Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.