Šport > Moto športi
73 ogledov

Ferrari noče Schumacherja

michael schumacher EPA
Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher še vedno ni oznanil svojih načrtov za prihodnost, potem ko se je izkazalo, da ga bo pri Mercedesu zamenjal Lewis Hamilton. Nemcu ponujajo sedež v Sauberju, medtem ko vrnitev k Ferrariju ne pride v poštev.

michael schumahcer ferrari | Avtor: EPA EPA
Nekdanji svetovni prvak Michael Schumacher, ki se mu izteka triletna druga kariera v formuli 1, bo po koncu sezone ostal brez sedeža v moštvu Mercedes. Za zdaj še ni znano, kje, če sploh, bo nadaljeval kariero, kot kaže, pa ni več nobene možnosti, da bi se vrnil k nekdanji ekipi Ferrari.

Schumacher je za Ferrari vozil med letoma 1996 in 2006 ter zanj osvojil pet naslovov prvaka. Nato je odšel v dirkaški pokoj, iz katerega pa se je – precej manj uspešno kot v prvem delu kariere – vrnil v elitno tekmovanje leta 2009. Zdaj pa, po poročanju televizije BBC, v Maranellu ne vidijo več svoje prihodnosti povezane s Schumacherjem. Največ možnosti za mesto drugega voznika ob Fernandu Alonsu naj bi imel sedanji drugi voznik Felipe Massa, nekaj manj pa Nico Hülkenberg in Paul di Resta, ki sta zdaj še člana Force Indie. Pri Ferrariju naj bi odločitev o dokončni sestavi ekipe za prihodnje leto sprejeli sredi oktobra.

michael schumahcer ferrari | Avtor: EPA EPA
Sezona rošad v formuli 1 se je pred dnevi začela z odmevnima prestopoma: selitvijo  Lewisa Hamiltona k Mercedesu ter premikom Sergia Péreza iz Sauberja k McLarnu. Tako sta sprostila mesto pri švicarski ekipi, kjer bi bili po neuradnih podatkih Schumacherja zelo veseli, a za zdaj še nihče ne more ali noče povedati, ali bo nemški dirkač, ki bo naslednje leto star že 43 let, sedel za volan njihovega dirkalnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.