Šport > Moto športi
141 ogledov

Gajser v prvo padel, v drugo tretji

Tim Gajser
Tim Gajser se je po padcu v prvi vožnji moral zadovoljiti s šestim mestom.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je dirko svetovnega prvenstva razreda MXGP v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu končal na šestem mestu. Gajser je bil po padcu v prvi vožnji 12., v drugi pa je bil tretji. Z zmagama v obeh vožnjah je tudi švicarsko dirko dobil vodilni v SP Nizozemec Jeffrey Herlings.

Do prve točke v SP v sezoni je prišel drugi slovenski dirkač Klemen Gerčar, ki je bil v prvi vožnji 20., v drugi pa tik za dobitniki točk na 21. Na zmagovalnem odru sta bila danes ob Herlingsu še Francoz Romain Febvre in Belgijec Clement Desalle. Drugi v SP Italijan Antonio Cairoli je imel nekaj težav, po padcu v prvi vožnji se je tudi lažje poškodoval, dirko pa končal na sedmem mestu za Gajserjem.

Ta je bil na prejšnji dirki na zelo zahtevnem mivkastem terenu v Belgiji sedmi, tokrat si je obetal višjo uvrstitev, tudi zaradi poznavanja terena v Švici. Lani so na tem prizorišču Slovenci dosegli tudi zgodovinski ekipni uspeh, saj so bili kar trije med dobitniki točk; ob Gajserju še brata Peter in Jernej Irt, ki pa ju letos v Švici ni bilo.

V prvi vožnji letošnje izvedbe dirke pa so se sanje Gajserja o visoki uvrstitvi hitro spremenile v padec. Gajser je imel konec tedna v Švici precej smole; najprej že v sobotnih kvalifikacijah, ko je zaradi tehnične okvare končal le na sedmem mestu - Gerčar je bil 25. -, prva tri pa so zasedli Cairoli, Febvre in Desalle; še več pa na startu prve vožnje, ko je trčil z domačinom Cyrillom Scheiwillerjem. Oba sta končala na tleh in Gajser je potreboval precej časa, da je nadaljeval dirko. Padel je daleč v ozadje do 30. mesta, potem pa se je počasi prebijal naprej.

Na koncu je bil 12., zelo zadovoljen pa je bil Gerčar, saj je prvič v tej sezoni privozil med dobitnike točk v SP, vožnjo je končal na 20. mestu, ki prinaša eno točko. Za Herlingsom sta prvo vožnjo na vrhu končala še Desalle in Febvre.

Precej bolje je šlo najboljšemu slovenskemu dirkaču v drugi vožnji. Start je prestal brez padca, se obdržal med vodilnimi in bil dve tretjini na četrtem mestu, a nenehno ogrožal Desalla. Pet krogov ped koncem ga je tudi prehitel, tretje mesto pa je nato obdržal do cilja, kar je v seštevku dirke pomenilo šesto mesto in skupno 29 novih točk v seštevku sezone. Za svojo točko se je boril tudi Gerčar, a je tokrat večino vožnje preživel na 22. in 21. mestu, tako da je na koncu ostal pri eni točki iz prve vožnje. Pred Gajserjem sta bila v tej vožnji Herlings in Febvre.

Skupno je Herlings še povečal vodstvo v SP, zdaj ima 733 točk, Cairoli je ostal drugi s 675, Desalle pa tretji s 543. Gajser je izgubil eno mesto, zdaj je peti, ima pa 507 točk, a le tri manj kot četrti Febvre. Med dobitniki točk je zdaj tudi Gerčar, njegova prva v sezoni ga uvršča na 43. mesto.

Sezona se bo nadaljevala naslednji teden z dirko v bolgarskem Sevljevu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.