Šport > Moto športi
103 ogledov

Gajser v Švico z visokimi cilji

Gajser Reševalni pas/Twitter
Ta konec tedna bo v Švici šestnajsta dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu.

Na dirki bosta tekmovala dva Slovenca, Tim Gajser in Klemen Gerčar, ki je dirko v Belgiji izpustil. Lani je bila dirka na švicarskem prizorišču Frauenfeld-Gachnang za slovenske motokrosiste zelo uspešna, saj so kar Slovenci osvojili točke. Poleg Gajserja še brata Peter in Jernej Irt, ki pa ju letos v Švici ne bo.

Tim Gajser Razočaran Šport Gajser: Ne vem, kdo si je to izmislil

Gajser upa na izboljšanje lanske uvrstitve, ko je bil šesti. "Vesel sem, da se po prostem vikendu znova vračamo na proge. Po Belgiji sem misli preusmeril na naslednje dirke, ki bodo na trdi podlagi. Opravil sem kar nekaj treningov. Proga v Frauenfeldu mi je zares všeč. Lani sem bil sicer šesti, vendar sem prepričan, da bom letos uspešnejši. Cilj je seveda uvrstitev na stopničke," je napovedal Gajser, ki se v seštevku svetovnega prvenstva bori za uvrstitev med najboljše tri motokrosiste na svetu.

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne, dirka pa v nedeljo s prvo vožnjo ob 14.15 in drugo ob 17.10.

Gerčar je imel nekaj zdravstvenih težav, a je v zadnjem tednu lahko spet treniral, zato se dobro razpoložen odpravlja na naslednjo dirko. "Zelo se veselim, da bom lahko znova nastopil v Švici. Žal sem moral preteklo dirko v Belgiji izpustiti zaradi infekcije prebavil in sem s tem izgubil ogromno moči, zaradi neznosnih bolečin sem prejemal tudi infuzijo. Zadnji teden sem lahko spet treniral s polno močjo, zato si v Švici želim izpolniti zastavljen cilj, uvrstitev med dvajseterico."

Pred motokrosisti so sicer trije zaporedni tekmovalni vikendi. Najprej bosta dirki v Švici in Bolgariji, kjer teren in progi Gajserju in Gerčarju ustrezata, nato pa sledi še premierna preizkušnja v Turčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice