Šport > Moto športi
3470 ogledov

Gledalci obnemeli, znani dirkač v hudi nesreči

Alex Bowman youtube
Ob 'saltah' dirkalnika je gledalcem zastal dih.

Alex Bowman, ki se v seriji NASCAR lahko pohvali z rekordnim dosežkom, saj je na sloviti Daytoni 500 kar šestkrat zapored zasedel mesto v prvi vrsti (2018 -2023), trikrat od tega je osvojil pole position (2019, 20212, 2023), je natanko na svoj 30. rojstni dan doživel grdo nesrečo. 

Dirkač, ta v seriji NASCAR nastopa za ekipo Hendrick Motosport, je namreč tudi lastnik moštev v serijah Dirt Midget in Sprint car racing, v slednji pa jo je v torek skupil z zlomljenim vretencem.

Vanj je namreč trčil eden izmed tekmecev, Bowman pa je pri visoki hitrosti izgubil oblast nad svojim dirkalnikom, ki ga je začelo prematovati. Po nekaj 'saltah' se je vozilo nato ustavilo. Gledalci ob progi so onemeli, a se je izkazalo, da Bowman ni utrpel hujših posledic.

Zaradi poškodb bo sicer izpustil tri do štiri tedne dirkanja v seriji NASCAR.

Svojim navijačem se je precej hitro po nesreči oglasil tudi Bowman, ki je na Twitterju sporočil: "Sprva bi rad vsem sporočil, da se počutim ok. Osredotočen sem zdaj na počivanje in okrevanje. Dejstvo, da nekaj časa ne bo vozil, je sicer novica, ki jo ne želi sporočiti nihče od dirkačev."

Hvaležen je, da ga bo na naslednjih dirkah zamenjal Josh Berry. "Od doma bom poskušal na najboljši način pomagati ekipi, naredil pa bom vse, da se bom čimprej vrnil v dirkalnik s številko 48," je še zagotovil Bowman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice