Šport > Moto športi
14991 ogledov

Takoj po dirki se je tekmeca lotil s pestmi

Andrew Grady youtube
Gledalci na dirki serije Nascar so bili deležni še boksarskega vložka.

Na dirki v ZDA zelo priljubljene avtomobilske serije Nascar je prišlo do incidenta. Na dirkališču Martinsville Speedway v zvezdni državi Virginia so bili ljubitelji motošporta namreč priča tudi boksarskemu vložku. Zanj je poskrbel Andrew Grady, ki se je s pestmi lotil Daveya Callihana. Ta je med dirko trčil v Gradyja in povzročil njegov odstop.  

Grady je po koncu preizkušnje pred boksi počakal Callihana, nato pa se je vse skupaj začelo. Grady je s stranskega okna strgal zaščitno ograjo, segel v notranjost dirkalnika in začel udrihati po nasprotniku. Po nekaj sekundah so ga varnostniki le uspeli odstraniti.

Grady je po incidentu dejal, da se je s Callihanom le želel pogovoriti, a da mu je ta pokazal sredinec. "Tako nisem imel več druge možnosti, začel sem izvajati Mika Tysona. Danes res lahko dirka že vsak idiot. Nekateri od njih ne bi smeli upravljati s kosilnicami, ne pa da dirkajo. Tu se spopadajo veliki fantje in ko se zaletiš v enega od njih, boš moral nositi posledice," je svojo verzijo dogodkov predstavil Grady.

Callihan je incident videl povsem drugače: "Ni se želel pogovarjati, takoj so začeli leteti udarci. Razumem, da je frustriran, ampak nisem ga namerno spravil s steze. Tu je 95 dirkalnikov in vsi se borimo za pozicije. Včasih se zgodi, da preprosto nimaš dovolj prostora in to je bilo klasično, trdo dirkanje. Opravičujem se mu, vendar sem se boril za svojo pozicijo."

Komentarjev 1
  • Avatar Metod Kvargl
    metod1 17:31 25.september 2022.

    Z glavo bi sunil nazaj in debeli "nosač" bi padel kot motka...

Sorodne novice