Šport > Moto športi
705 ogledov

Hamilton: "Bottas kopira moje nastavitve."

hamilton rosberg Epa
Finski dirkač je v letošnji sezoni precej bolj konkurenčen petkratnemu svetovnemu prvaku.

Po štirih dirkah letošnje sezone F1 ima Valtteri Bottas (Mercedes) na lestvici točko prednosti pred aktualnim svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom (Mercedes). Srebrni so doslej zbrali štiri dvojne zmage in so še vedno nepremagani na letošnjih dirkah.

Oba dirkača sta se dvakrat povzpela na najvišjo stopničko, Bottas pa si je dodatno točko privozil z najhitrejšim krogom na VN Avstraliji.

Bonus točka je novost v formuli 1. Prejmeta jo dirkač in konstruktor z najhitrejšim krogom na dirki, a le v primeru, da je ob koncu uvrščen med najboljšo deseterico.

Dirkača Mercedesa sta za razliko od Hamiltona in nekdanjega moštvenega kolega Nica Rosberga v zelo dobrih odnosih, ti pa so se še otoplili po zadnji dirki v Bakuju, kjer sta prvih nekaj ovinkov dirkala kolo bo kolesu, a je Britanec popustil. Kasneje je to obžaloval. "V prvem ovinku sem bil preveč prijazen in mu prepustil mesto. Odpeljal je izjemno dirko brez napak, tako da si je zaslužil zmago," je takrat čestital Bottasu.

Popuščanju je zdaj odklenkalo. "Še vedno bom spoštljiv in ne bova se dotikala, a nikoli več ne bom prepustil mesta," je na prizorišču VN Španije dejal svetovni prvak in dodal, da Bottas s pridom izkorišča znanje njegovega nekdanjega inženirja Riccarda Musconija, ki se je preselil na drugo stran srebrne garaže. "Valtteri je bolj osredotočen. Ima novega inženirja in kopira nekatere moje nastavitve. To je korak v pravo smer," meni Hamilton.

bottas hamilton | Avtor: Epa Epa

Pri Mercedesu si ne želijo ponovitve internega rivalstva, kot se je to zgodilo v primeru Hamilton/Rosberg. Nekoč dobra prijatelja sta v nekaj letih postala zapriseženega sovražnika, kar je ogrožalo interese moštva. Hamilton je prepričan, da se z Bottasom kaj takšnega ne more pripetiti, saj krivdo za pretekle razprtije v celoti pripisuje upokojenemu Nemcu.

"V zakulisju so se dogajale stvari, o katerih ne veste prav veliko. Ne želim govoriti o tem. Toto Wolff (šef ekipe, op. a.) je omenjal malenkosti, ker je bil priča samo malenkostim. Pomembno je, da ekipa drži skupaj. Pogovarjali smo se o tem in verjamem, da se ne bo več ponovilo. V preteklosti smo imeli posameznika (Rosberg, op. a.), ki je vedno izbal takšno pot. Zdaj je drugače. V ekipi vlada pozitivna energija. Dorekli smo pravila in podpiramo eden drugega," je dodal.

rosberg hamilton silverstone | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice