Šport > Moto športi
146 ogledov

Mick Schumacher: Seveda se primerjam z očetom

Mick Schumacher
Sin legendarnega Michaela Schumacherja si utira pot med dirkaško elito.

Mladi nemški dirkač Mick Schumacher, sin legendarnega voznika formule 1 Michaela Schumacherja, je v pogovoru za britanski Sky Sports potrdil, da je njegov življenjski cilj nastopati v formuli, kjer je dolga leta blestel tudi njegov veliki vzornik - oče.

"Seveda, to je moj glavni cilj," je odvrnil 20-letni Mick Schumacher na vprašanje, če je F1 njegova usoda. "Ne skušam se primerjati z nikomer v F1 ali mu slediti, seveda pa se primerjam z očetom. Da vidim, kakšne korake je naredil, kaj je delal drugače kot drugi, v katero smer je zapeljal svojo kariero. In skušam upoštevati vse pozitivne stvari," je dejal mladi Schumacher.

Dodal je, da pozorno spremlja svetovno prvenstvo. "Ta čas je v F1 veliko obetavnih dirkačev, sicer ne bi nastopali na najvišji ravni dirkaškega športa. Od vsakega posebej se skušam naučiti čim več," je še dejal Mick Schumacher. "Zelo pomembno je, da ne prehitevaš dogodkov, da greš korak za korakom. Temu sem vedno sledil do danes v F2, ki bo, vsaj upam, moj zadnji korak pred F1."

ayrton senna dirkači formula 1 schumacher Spomin še živi Šport Mineva 25 let od najbolj črnega dneva formule 1

Njegov oče, Michael Schumacher, je osvojil rekordnih 92 dirk za veliko nagrado in sedem naslovov svetovnega prvaka. Po smučarski nesreči leta 2013 je še vedno v domači zdravniški oskrbi, o njegovem zdravstvenem stanju pa javno ni znanega skoraj nič.

Mick Schumacher, ki je član mlade akademije Ferrarija, nastopa v svoji prvi sezoni v F2, potem ko je lani osvojil evropsko serijo F3, najboljši njegov rezultat na uvodnih štirih dirkah pa je peto mesto. Minuli mesec je opravil prve teste dirkalnika formule 1, v vodstvu Ferrarija pa so bili nad mlajšim članom slavne dirkaške družine navdušeni.

bottas hamilton Prefriganci Šport Mercedes razkril, kako so Vettla zvabili na limanice

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice