Šport > Moto športi
27 ogledov

Hamiltonu ponudili več kot Schumacherju

lewis hamilton mclaren vn madžarske EPA
Zgodba o domnevnem prestopu Lewisa Hamiltona iz McLarna v Mercedes dobiva nove razsežnosti. Britanski mediji poročajo, da naj bi Britanec že prejel ponudbo v višini 60 milijonov funtov.

lewis hamilton vn madžarske | Avtor: Reuters Reuters
Govorico je zakuhal Eddie Jordan, ki je zatrdil, da je Hamilton tik pred podpisom pogodbe z Mercedesom, kjer sicer dirkata Nico Rosberg in Michael Schumacher. Prav slednji naj bi se po koncu sezone dokončno upokojil, čeprav sedemkratni svetovni prvak pravi, da še ni sprejel končne odločitve.

Predstavniki britanskega dirkača so govorice o prestopu zanikali, kar pa ni prepričalo otoških medijev, ki poročajo o 60-milijonski ponudbi Mercedesa. Hamilton še vedno ni podaljšal pogodbe z McLarnom, ki mu poteče konec leta, kar še dodatno priliva olje na ogenj govoricam, da naj bi zapustil ekipo, v kateri je preživel vso dirkaško kariero. ''Lewis Hamilton bi lahko zapustil McLaren in se preselil k Mercedesu, s tem pa bi v treh letih zaslužil 60 milijonov funtov,'' so zapisali pri Daily Mail. ''V nemškem taboru si želijo pridobiti 27-letnika in pripravljeni so na dogovor, ki bi presegel 16,5 milijona funtov letno, kolikor jih je prejel Schumacher,'' so dodali pri Daily Mailu, medtem ko Daily Telegraph trdi, da se Hamilton odlično razume z Norbertom Haugom, enim ključnih mož Mercedesove ekipe.

Še bolj neposredni pa so bili pri The Guardinu: ''Med Hamiltonom in McLarnom so težave. Dirkač je priznal, da ni naklonjen podaljšanju pogodbe. Trenja so dosegla vrhunec pred VN Belgije, ko je prek Twitterja posredoval zaupne podatke o nastavitvah avtomobila,'' piše The Guardian. Predstavniki Mercedesa govoric nočejo komentirati, a obenem ne zanikajo možnosti sodelovanja z nekdanjim svetovnim prvakom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.