Šport > Moto športi
1853 ogledov

Grda nesreča Ferrarijevega voznika, kvalifikacije Bottasu

Carlos Sainz Epa
Bottas najhitrejši v sprinterski dirki, s prvega mesta vendarle Verstappen.

Finec Valtteri Bottas (Mercedes) je dobil sprintersko dirko v Monzi, ki je štela kot kvalifikacijska preizkušnja za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1. A kljub temu dosežku bo v nedeljo s prvega mesta začel danes drugi Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ker so v Bottasovem dirkalniku v petek zamenjali motor.

Za Bottasom, ki je vodil od starta do cilja 18 krogov dolge preizkušnje, ter Verstappnom je bil tretji Avstralec Daniel Ricciardo (McLaren). Šele na petem mestu pa je dirko po slabem startu končal drugi Mercedesov voznik Lewis Hamilton, Britanec je tako izgubil še nekaj točk v seštevku sezone v primerjavi s Verstappnom.

Pred njim je bil tudi drugi McLarnov voznik, rojak Lando Norris, v deseterici pa so danes končali še Monačan Charles Leclerc (Ferrari), njegov moštveni sotekmovalec Španec Carlos Sainz, Italijan Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Mehičan Sergio Perez (Red Bull) in Kanadčan Lance Stroll (Aston Martin).

S sedmim mestom mora predvsem biti zadovoljen Sainz, ki je dosegel soliden rezultat po hudi nesreči, katero je doživel na prostem treningu, ko je izgubil kontrolo nad vozilom in priletel v zid.

Španec je po nesreči priznal, da je sam udarec ob zid precej bolel, a jo je vseeno odnesel brez poškodb, obenem pa je popolnoma razbil svoj bolid. Do konca treninga se nato več ni vrnil na stezo, a je na sprinterski dirki nato vseeno uspel doseči soliden rezultat.

Sainz je tako doživel še drugo grdo nesrečo v krajšem času, saj je na prostem treningu pred enim tednom že razbil svojega Ferrarija na dirkališču Zandvoort na Nizozemskem, kjer jo je prav tako odnesel brez poškodb.

Sprinterska dirka, katero je vodstvo tekmovanja tokrat pripravilo drugič, pa ne določa le startnega vrstnega reda za nedeljsko dirko, temveč prvim trem prinaša dodatne točke v SP. Tri je tako dobil Finec, dve Verstappen, eno pa Ricciardo. Toda Bottas bo dirko zaradi menjave motorja moral začeti iz ozadja.

V seštevku sezone ima tako zdaj Nizozemec pet točk naskoka (226,5 - 221,5) pred Hamiltonom. Zmagovalec današnje mini dirke Bottas je zdaj pri 126 točkah.

Dirka v Monzi se bo v nedeljo začela ob 15. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice