Šport > Moto športi
799 ogledov

In zmagovalec dirke je: Dolgčas!

ferrari garaža Epa
Ferrari ne more biti zadovoljen z razpletom VN Singapurja.

Scuderia Ferrari kljub agresivni taktiki na VN Singapurja ni mogla preprečiti zmage Lewisa Hamiltona, ki je slavil drugič zapored in četrtič na zadnjih petih dirkah. Dirkač Mercedesa je s tem povišal prednost pred Sebastianom Vettlom na 40 točk in ima odlično izhodišče, da si privozi že svoj peti naslov svetovnega prvaka.

Srebrni so s Hamiltonovo zmago in četrtmi mestom Valtterija Bottasa, ki je bil v internem obračunu boljši od Kimija Räikkönena, prav tako uspeli povečati prednost v konstruktorski razvrstitvi, kjer imajo šest dirk pred koncem 37 točk več od rdečih.

Hamilton si je v soboto privozil najboljši startni položaj, nato pa na dirki brez večjih težav prišel do 69. zmage v karieri. Vettel, ki je dirko začel s tretjega mesta, se je uvodoma prebil pred Maxa Verstappna, nato pa tvegal s taktiko zgodnjega postanka, ki se mu ni obrestovala.

Lewis Hamilton VN Singapurja Šport Vse večji razkorak med najboljšima

Po vrnitvi na stezo mu je načrte prekrižal promet, kar je imelo za posledico izgubo drugega mesta v boju s Verstappnom. Niozemcu se do konca dirke ni več uspel približati, tako da se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Ferrari se je po dirki odzval z javnim sporočilom s pomenljivim naslovom: "Dolgčas zmagovalec dirke v Singapurju".

"Dirka v Singapurju je ostala zvesta konceptu vzhodnega Monaka, kjer je možno vse, a se običajno ne zgodi prav nič. Škoda, saj smo po startu upali na boljši rezultat, a Seb se je znašel v prometu, kar je uničilo našo agresivno strategijo," so sporočili iz rdeče garaže.

Kljub nezavidljivemu položaju pri Ferrariju ne bodo vrgli puške v koruzo. "Ni še vse izgubljeno. Mirno in odločno se bomo lotili zadnjih šestih dirk. Borili se bomo do konca. Ko je Sebastian prehitel Verstappna, smo se odločili za agresivno taktiko z ultramehkimi gumami. Na žalost smo se v ključnem trenutku znašli za drugim dirkalnikom, zato nismo bili dovolj hitri," je Vettlovo dirko povzel šef ekipe Maurizio Arrivabene.

kimi raikkonen Razkritje Šport Ferrari je Räikkönenu pokazal vrata
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.