Šport > Moto športi
129040 ogledov

Kar so počeli dekletu na zadnjem sedežu, še vedno dviguje prah

nikita mazepin Profimedia
Ruski dirkač se je zaradi sporne objave znašel v hudih škripcih.

Prah po objavi ruskega dirkača Nikite Mazepina, ki bo v prihodnji sezoni formule 1 dirkal za moštvo Haas F1 team, se še vedno ni polegel. Z objavo spornega posnetka na družbenih omrežjih je razjezil bodoče delodajalce, ki so mu izrekli resno opozorilo.

Rus je na svojem instagramu objavil video s seksistično vsebino, posnetek naj bi nastal med vožnjo z avtomobilom. Posnetek je nemudoma izbrisal in se kasneje zanj tudi opravičil, kar pa ni pomirilo razburjenja.

lewis hamilton Hvala, nasvidenje! Šport Mercedes "odpikal" Russlla

Na spletni strani Change.org je v teku peticija, s katero uporabniki na Mednarodno avtomobilistično zvezo (Fia) pritiskajo, naj Mazepinu odvzame dirkaški sedež v F1. Do nastanka tega prispevka je peticijo podpisalo že več kot 27.400 ljudi.

Pri Haasu so dejanje 21-letnega dirkača ostro obsodili in dodali, da dogodka javno ne bodo več komentirali. Kljub temu je dan kasneje o tej temi spregovoril šef moštva Guenther Steiner.

"Povedali smo, da se bomo s tem ukvarjali za zaprtimi vrati, vendar tega ne bomo kar tako pometli pod preprogo. Moral se bo izboljšati. Ne bi rad komentiral naših odločitev. Vemo, kaj delamo. Zelo smo razočarani nad tem, kar se je zgodilo. To je tema, ki jo jemljemo zelo resno, podrobnosti pa ne bi razkrival," je dejal.

Nikita Mazepin je sin ruskega poslovneža Dmitrija Mazepina, čigar premoženje se ocenjuje na več kot sedem milijard ameriških dolarjev.

george russell Težave v raju Šport Russell načel ugled Hamiltonu, razkrinkal Bottasa

Odzvala se je tudi Fia. "Podpiramo odziv ekipe Haas F1 Team na neprimerno dejanje dirkača Nikite Mazepina. Mazepin se je javno opravičil za napako, zadevo pa bodo reševali znotraj ekipe. Etična načela ter raznolika in vključujoča kultura našega športa so v samem vrhu seznama prioritet Fie in formule 1," so zapisali.

Dekle na spornem posnetku naj bi bila manekenka Andrea D’Ival, ki je dirkaču stopila v bran. "Prisežem, da je Nikita dober človek. Nikoli me ne bi namerno prizadel ali ponižal," je sporočila.

Objavo ruskega dirkača si lahko ogledate TUKAJ.

 
Komentarjev 3
  • gggg 21:44 12.december 2020.

    Kakšna dvoličnost! Torej lahko tudi kakšnega črnca nekdo nekam pošlje, se drugi dan opraviči in je potem vse dobro. Niti klečat ni treba pred dirko.

  • igor669 11:56 12.december 2020.

    Kaj je takega? Neki otroci v autu..

  • sam1 15:05 11.december 2020.

    Denar odpira vsa vrata in takšno obnašanje ni nič nenavadnega,le v javnost redko pride....