Šport > Moto športi
2881 ogledov

Mercedes "odpikal" Russlla

lewis hamilton Epa
Sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton se vrača v karavano formule 1.

Britanec Lewis Hamilton je danes dobil zeleno luč za nastop na nedeljski dirki za svetovno prvenstvo v Abu Dabiju. Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 je bil v 10-dnevni karanteni zaradi okužbe z novim koronavirusom, na zadnjih testiranjih pa so bili vsi njegovi številni brisi negativni, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

lewis hamilton Stiskajo pesti Šport Pri Mercedesu še niso obupali nad Hamiltonom

Britanec je zavoljo okužbe manjkal na predzadnji dirki za VN Bahrajna. Nastalo vrzel v ekipi Mercedes je zapolnil njegov rojak George Russell, ki je bil tik pred zmago, a je moral osem krogov pred koncem dirke zaradi predrte pnevmatike na postanek v bokse, tako da je na koncu zasedel deveto mesto.

george russell | Avtor: Epa Epa

Hamilton, ki je letos sedmič osvojil naslov svetovnega prvaka v formuli 1 in izenačil dosežek Nemca Michaela Schumacherja, ima v skupni razvrstitvi kar 127 točk prednosti pred moštvenim sotekmovalcem, Fincem Valtterijem Bottasom, tretjeuvrščeni Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) zaostaja 143 točk.

Dirka za VN Abu Dabija v Združenih arabskih emiratih se bo v nedeljo pričela ob 14.10.

george russell Težave v raju Šport Russell načel ugled Hamiltonu, razkrinkal Bottasa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.