Šport > Moto športi
552 ogledov

Dirkač formule 1 pozitiven na koronavirus

sergio perez
Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je v izjavi za javnost sporočila, da je bil drugi test mehiškega dirkača Sergia Pereza pozitiven na novi koronavirus. Voznik moštva Racing Point bo tako izpustil VN Velike Britanije v Silverstonu, ki bo na sporedu v nedeljo.

Vsi postopki v zvezi s testiranjem Mehičana so bili opravljeni v skladu s priporočili in navodili pristojnih zdravstvenih organov, so še sporočili iz Fie, zato ne pričakujejo dodatnih težav za VN Velike Britanije.

Charles Leclerc Monza F1 Šport Konec upanja v Monzi

Današnji prvi Perezov test danes ni pokazal povsem jasnih rezultatov, zato je moral pred dirko v Silverstonu v izolacijo, so danes poročale agencije. V izolaciji so tudi tisti, s katerimi je 30-letni dirkač v zadnjem času prišel v stik.

sergio perez | Avtor:

V ekipi ga bo bržčas za naslednjo dirko zamenjal rezervni dirkač Mercedesa, ki sicer Racing Pointu dobavlja pogonske agregate. Za mesto sta kandidirala Belgijec Stoffel Vandoorne in Mehičan Esteban Gutierrez, ki že imata izkušnje iz kraljevskega avtomobilističnega razreda.

mclaren senna LM Avto Dirkač F1 razbil svojega redkega mclaren senno

Belgijec pa se trenutno pripravlja za nastopanje v svetovnem prvenstvu razreda formula E v Berlinu, medtem ko je Mehičan prisoten v Silverstonu.

Četrta dirka sezone bo na sporedu v nedeljo. Dan prej bodo kvalifikacije, v petek pa bosta na sporedu dva prosta treninga.

V skupnem seštevku vodi šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes), ki ima pred moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom pet točk prednosti. Tretji Max Verstappen (Red Bull) zaostaja že 30 točk.

ferrari garaža mehaniki Ukrep Šport Po slabem začetku sezone spremembe pri Ferrariju formula 1 startna ravnina Formula 1 Šport Prirejena pravila v boju za naslov svetovnega prvaka

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.