Šport > Moto športi
19 ogledov

Kot zadnji se je predstavil Williams

Maldonado Williams Montmelo testiranja Barcelona EPA
Od danes je karavana v elitnem avtomobilističnem športu popolna. Kot zadnji je namreč dirkalnik za letošnje tekmovanje predstavil še Williams, novi bolid z Renaultovim motorjem se bo imenoval FW35.

V britanski ekipi so se odločili za skromno predstavitev, pregrinjala so tako z dirkalnika potegnili kar v garažah dirkališča v Barceloni, kjer bodo ta teden potekala uradna testiranja pred novo sezono. V ekipi je kot prvi voznik stari znanec Venezuelec Pastor Maldonado, ki je tudi že zmagal, najboljši je bil prav na lanski dirki v Španiji, ob njem pa bo v vlogi drugega voznika novinec Valtteri Bottas.

"Glede na veliko spremembo pravil čez zimo smo kar zadovoljni z opravljenim delom. Dirkalnik je boljši kot njegov predhodnik FW34 in mislim, da smo lahko vsi, ki smo delali pri tem projektu, ponosni," je ob predstavitvi dejal tehnični direktor moštva Mike Coughlan.

Pri Williamsu so na zmago, ki jo je lani dosegel Maldonado, čakali sedem let in pol. Lastnik ekipe Frank Williams je prepričan, da se bodo uspehi v hitrejšem ritmu nadaljevali tudi letos, ob izkušenem Maldonadu, v ekipi bo tretjo sezono, pa je izpostavil še 23-letnega finskega novinca Bottasa, slednji je v moštvi zamenjal Bruna Senno: "Valtteri je precej tih človek, a na stezi pove svoje. Je zelo nadarjen dirkač in verjamem, da lahko skupaj naredimo korak naprej."

Nova sezone formule 1 se bo začela 17. marca z dirko v Avstraliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.