Šport > Moto športi
57 ogledov

Ledenemu Fincu zavrela kri

kimi raikkonen EPA
Finec Kimi Räikkönen (Lotus) je po dirki za VN Monaka v zanj neznačilnem slogu napadel dirkača McLarna Sergia Péreza. Nekdanji svetovni prvak se je jezil, da Mehičan ''nima pojma'' in da bi ga morali nekdo ''udariti v obraz''.

Mehičan Sergio Pérez (McLaren), ki se je v letošnji sezoni že zapletel v incident z moštvenim kolegom Jensonom Buttnom, se je na dirki za VN Monaka ponovno posluževal agreisvne vožnje, ki je najbolj razjezila Kimija Räikkönena (Lotus).

Pérez se je med ulično dirko v kneževini znašel kolo ob kolesu s Fernandom Alonsom in Jensonom Buttnom, v trčenju z Räikkönenom, ki je eden izmed glavnih kandidatov za naslov svetovnega prvaka, pa je Fincu preluknjal gumo. Dirkač Lotusa je dirko končal na desetem mestu in osvojil le eno točko v boju za naslov prvaka s Sebastianom Vettlom.

Pérez je prepričan, da mu je Räikkönen pustil premalo prostora, Finec pa se je odzval na nenavadno jezen način. ''Res je bil slab dan. Zaradi ene Sergiove neumne poteze smo izgubili veliko točk v boju s Vettlom in tega si ne moreš privoščiti,'' je povedal svetovni prvak iz leta 2007.

''Zadel me je od zadaj in to je vse, kar se je zgodilo. Če misli, da sem jaz kriv, da je v ovinek pripeljal prehitro, potem očitno nima pojma, o čem govori. To ni prvič, da je nekoga zadel med dirko. Očitno pričakuje, da bodo vsi pozorni, kaj namerava narediti,'' se je jezil Räikkönen, ki sicer ostaja na drugem mestu skupnega seštevka, vendar za vodilnim Vettlom zaostaja že 21 točk.

Räikkönen je bil še bolj neposreden takoj po dirki, ko ga je novinar nemške televizijske postaje vprašal, ali bi bilo smiselno, da bi se dirkači družno pogovorili s Pérezom. ''Mogoče bi bilo bolje, če bi ga nekdo udaril v obraz. Potem bo mogoče razumel,'' je odvrnil Finec. Zmagovalec prve dirke sezone za VN Avstralije je v zadnjem krogu prehitel Nica Hulkenberga (Sauber) in Lotusu privozil točko.

Pérez je pred začetkom letošnje sezone pri McLarnu zamenjal Lewisa Hamiltona in si v preveliki želji, da bi dokazal svoje kvalitete, že pridobil negativen sloves.

Trčenje Péreza in Räikkönena na dirki za VN Monaka:

Komentarjev 3
  • Živaj Krajnčač 14:16 31.maj 2013.

    Perez je šel predaleč in se mu ni izšlo.

  • STF 21:12 27.maj 2013.

    No ja, ce malo pomislim, seveda. Raje bi se varno vozili v krogu in pobirali mastne place, kot pa dirkali. Makes sense.

  • STF 21:07 27.maj 2013.

    F1 = telenovela. Ce pa dirkas za res, si pa "nor". Kot bi dirkali mali otroci, ki ne prenesejo tekmovanja.