Šport > Moto športi
25 ogledov

Button in Pérez zakopala bojno sekiro

jenson button mclaren EPA
Dirkača McLarna – Jenson Button in Sergio Pérez – sta po incidentu na dirki za VN Bahrajna, kjer sta v ogorčenem boju celo trčila s kolesi, zakopala bojno sekiro. Britanski dirkač je na Twitterju sporočil, da sta z Mehičanom razrešila vsa nesoglasja.

Trčenje Sergia Péreza (McLaren) in Jensona Buttna (McLaren) na dirki za VN Bahrajna bi se kmalu sprevrglo v podobno obračunavanje, kot smo ga po dirki za VN Malezije lahko spremljali med dirkačema Red Bulla. Kot kaže, je v McLarnu vendarle prevladal razum in ob posredovanju šefa ekipe Martina Whitmarsha, ki se je prav tako pogovoril s Pérezov, jim je znova uspelo vzpostaviti harmonijo.

Pérez je med dirko v Sakhirju, kjer je drugič v letošnji sezoni slavil Sebastian Vettel (Red Bull), s kolesom trčil v moštvenega kolega, Button pa je njegovo vožnjo označil za ''nevarno'' in ''umazano''. Drikača sta zdaj očitno našla skupni jezik. ''Včeraj pomemben pogovor s Checom, ki je pomagal razčistiti situacijo. Še naprej se bova bojevala kot ekipa. Barcelona, prihajamo,'' je na Twitterju zapisal Button.

jenson button mclaren | Avtor: EPA EPA
Incident med obema dirkačema pa je zasenčil slabe rezultate ekipe iz Wokinga, ki si je že v uvodnem delu sezone pridelala ogromen zaostanek za favoriti. Pérez je v Bahrajnu sicer zabeležil najboljši rezultat v zadnjih šestih mesecih – 6. mesto – medtem ko je Button pristal na 10.

V skupnem seštevku konstruktorjev ima McLaren po štirih dirkah že skoraj 90 točk zaostanka za vodilnim Red Bullom. Ekipa je za dirko v Barceloni pripravila nekaj posodobitev, ki bi dirkalnik z oznako MP4-28 morda lahko dvignile iz sivega povprečja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.