Šport > Moto športi
12 ogledov

Po Red Bullu zavrelo še pri McLarnu

sergio perez jenson button EPA
Odnosi pri Red Bullu so se po incidentu na dirki za VN Malezije vrnili na stare tire, sedaj pa je ''počilo'' v McLarnovi garaži. Jenson Button je vožnjo moštvenega kolega Sergia Péreza, ki je botrovala trčenju med dirko za VN Bahrajna, označil za ''nevarno, nepremišljeno in umazano''.

Obračunavanje med moštvenimi kolegi postaja stalnica letošnje sezone formule 1. Tokrat sta se na tapeti znašla dirkača McLarna - Jenson Button in Sergio Pérez - ki sta se ''prerivala'' med dirko za VN Bahrajna. Varovanca ekipe iz Wokinga sta se v 27. krogu dirke znašla kolo ob kolesu, Perez pa je tako pritiskal na plin, da je rahlo trčil v Buttnov dirkalnik. Nekdanji svetovni prvak je po radijski zvezi vpil: ''Pravkar me je zadel. Umirite ga.''

Šef ekipe Martin Whitmarsh je - ironično - Pereza nedavno okaral, da je premalo agresiven. Mehičan se je očitno želel dokazati že v Bahrajnu, kar je Britanca močno razjezilo. ''Nisem navajen, da zadaneš kolo moštvenega kolega ob hitrosti 300 km/h,'' se je po dirki pritoževal Button in dodal: ''To so stvari, ki jih počneš v kartingu in jih potem prerasteš. Perez očitno ne. Po radijski zvezi sem bil zelo jasen in še enkrat bi rekel isto. V formuli 1 se pri takšnih hitrostih ne zadevamo s kolesi, zato je to zame nekaj novega. Morda se zdaj tako dirka, ne vem. Morala se bova pogovoriti,'' je povedal Button, ki je dirko končal na 10. mestu. Perez je bil uvrščen štiri mesta višje. ''Dobro je, da je ekipi prinesel nekaj točk, ampak lahko bi se zgodilo kaj resnega. Mora se umiriti. Zelo je hiter in opravil je odlično delo, vendar nekatere stvari so nepotrebne,'' je dodal 33-letnik.

Pérez je po dirki priznal, da je s trčenjem nekoliko pretiraval, a dodal, da je bila Britančeva vožnja enako agresivna. ''Strinjam se, da sva bila preveč agresivna, a on je bil enako agresiven kot jaz. O tem se morava pogovoriti in stvari postaviti na svoje mesto,'' je povedal 23-letnik.

Whitmarsh: ''S trčenjem je prestopil mejo''

Šef McLarna Martin Whitmarsh, ki se med dirko ni želel vmešati v obračun, je zanikal, da med dirkačema vlada napetost. ''Veliko ljudi je bilo povsem na koncu z živci in so mi prigovarjali, naj ju umirim. Nisem izdal ukaza, ker to ni naš način in svoje filozofije ne moreš spremeniti. Zadovoljen sem s Perezovim dirkanjem. Bil je tekmovalen in to je zdravo za ekipo. Edino, česar ne odobravam, je trčenje z moštvenim kolegom. Tam je prestopil mejo in kasneje sem mu povedal, kaj si mislim o tem,'' je povedal Whitmarsh in dodal, da je glavno vlogo pri ohranitvi dobrih odnosov odigral Button.

''Pogovarjal sem se z Jensonom, ki ima zelo zrel odnos. To je njegova dobra lastnost. Zna stopiti korak nazaj in videti stvar v drugačni luči, kot jo vidiš po izstopu iz dirkalnika. Ker je inteligenten, bo hitro spoznal, da Sergio ni slab fant,'' je zaključil šef McLarna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.