Šport > Moto športi
19144 ogledov

Legenda F1 o Schumacherju: "Nikoli me ni podprl ali mi želel pomagati!"

Rubens Barrichello in Michael Schumacher Profimedia
Nekdanji moštveni kolega Michaela Schumacherja pri Ferrariju Rubens Barrichello se spominja dni, ko je vozil skupaj z Nemcem.

Nekdanji legendarni voznik Formule 1 Brazilec Rubens Barrichello je zgolj eden izmed izjemnih dirkačev, ki so imeli to nesrečo, da so vozili v času Michaela Schumacherja in so bili tako popolnoma zasenčeni s strani morda največjega voznika Formule 1 vseh časov.

Enainpetdesetletni Brazilec se je tako nedavno kot gost dirkaškega podcasta "Beyond the Grid" spomnil svojega časa pri Ferrariju ter razkril, da naj bi legendarni Nemec ves čas mislil zgolj nase ter da ni nikoli dobil prave podpore z njegove strani.

Rubens Barrichello in Michael Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vedno sem z lahkoto ustvaril nova prijateljstva in z vsemi moštvenimi kolegi sem bil vedno v dobrih odnosih, toda Michael me ni nikoli želel podpreti, nikoli mi ni ponudil kakšne pomoči, sam pa ga nisem želel prosjačiti," je odnos s svojim nekdanjim moštvenim kolegom razkril Barrichello.

"Z Michaelom je bilo vedno vse drugače. Pogosto smo imeli ekipni sestanek, le da bi nato imela ekipa z njim posebej še samostojni sestanek. Hitro sem spoznal, da gre v resnici za njegovo moštvo," se spominja Barrichello, ki je za poskočnega konjička vozil med letoma 2000 in 2005.

Rubens Barrichello in Michael Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Brazilec, ki je v Formuli 1 preživel kar 18 sezon ter zbral 11 zmag in kar 68 stopničk, je še razkril, da ga še kar preganja leto 2002, ko mu je šef ekipe Jean Todt na VN Avstrije naročil, da mora spustiti Schumacherja predse, kar vodeči Barrichello sprva ni želel sprejeti, nato pa se je v zadnjem krogu le umaknil prvemu zvezdniku svoje ekipe.

"Zapustil sem zmagoslavni oder, nisem se dobro počutil, nisem želel govoriti z mediji. Celo bruhal sem, tako sem kipel od besa," je še razkril dvakratni svetovni podprvak ter šestkratni konstruktorski svetovni prvak, ki je razen za Ferrari vozil še za Jordan. Stewart, Hondo, Brawn GP in Williams.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 6
  • nezemljan 08:32 16.avgust 2023.

    ... če ti ni bilo všec, si vedel kje so vrata ... že, ko si podpisal pogodbo s ferrarijem, si vedel, da je michael prva "violina" v moštvu ... z rezultati mu ni prišel niti do "kolen" ... in ne ...prikaži več razumem zakaj bi mu moral kaj povedati, vsak je imel svojo "ekipo" strokovnjakov v istem moštvu, enako kot imajo vse druge ekipe kjer posamezniki sami pripravijo dirkalnik z vsemi nastavitvami pred dirko ... tudi, če bi imela enako nastavljen dirkalnik, ni rečeno, da bi nastavitve odgovarjale barrichelu

  • munja 19:46 15.avgust 2023.

    Schumacher mi ni bil nikoli všeč. Res je žel uspehe, ampak zame preveč vzvišen, prepotenten in s preveč ponižujočim odnosom do drugih dirkačev. Všeč sta mi bila pokojni Senna in Alonso.

  • rafo 19:46 15.avgust 2023.

    spremljal sem vse dirke v tistem času in hodil na dirke občasno,Barricelo pri čisti hitrosti ni bil na nivoju Schumacherja , nekaj uspehov je dosegel ker je bil ferrari takrat za razred ali več boljši bolid od drugih,drugače pa v redu fant

Sorodne novice