Šport > Moto športi
17 ogledov

Lew končno rešen McLarnove kletke

lewis hamilton EPA
Britanski dirkač Lewis Hamilton je presrečen, da se je s tvegano selitvijo k Mercedesu dokončno rešil McLarnovih okovov. Nekdanji svetovni prvak je v novem moštvu, ki mu je v letošnji sezoni privozil že dve uvrstitvi na stopničke, ponovno sam svoj človek.

Tvegana selitev Lewisa Hamiltona, ki je McLaren zamenjal za Mercedes, se je izkazala za dobro naložbo, saj se 28-letni Britanec trenutno nahaja na tretjem mestu skupnega seštevka formule 1, v letošnji sezoni pa je že dvakrat stopil na zmagovalne stopničke.

Britanec je večino svoje mladosti preživel v ekipi McLarna, kjer je bil po lastnih besedah pod stalnim nadzorom. ''Odkar pomnim, sem bil v zelo nadzorovanem okolju. Šele v zadnjih letih sem se tega nekoliko osvobodil. Zdaj sam sprejemam odločitve. Lahko naredim, kar hočem, in mi ni treba nekomu poročati. Seveda imam šefe pri Mercedesu, vendar me nihče ne nadzoruje. Sedaj sem sam svoj človek,'' je povedal Hamilton in dodal, da se je v času dirkanja za McLaren večkrat soočal s pomanjkanjem motivacije in energije. ''Podobno kot bi bil depresiven. To je bilo pred tremi leti. Na žalost je vplivalo name. Sedaj tega ni več,'' je dejal 28-letnik, ki je prvo dirko letošnje sezone končal na petem mestu, že na drugi pa si je privozil uvrstitev med najboljše tri.

Hamilton priznava, da je bila selitev k Mercedesu tvegana, vendar mu je prinesla osebno zadovoljstvo. ''Pretehtal sem možnosti, ki so bile sicer dobre na obeh straneh, a ena je bila bolj tvegana in želel sem jo preizkusiti. Podobno kot bi zapustil dom. Če bi ostal, bi delal z ljudmi, ki jih poznam že celo življenje. Imel bi zaščito. Sedaj moram graditi na novih odnosih. Ni časa za napake. Vse je odvisno od mene,'' je zaključil Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.