Šport > Moto športi
22 ogledov

Pri Red Bullu bo znova ''počilo''

mark webber sebastian vettel EPA
John Watson, nekdanji dirkač fomule 1, je prepričan, da incident, ki je zaznamoval dirko za VN Malezije, ne bo kar tako pozabljen. Britanski dirkač meni, da bo pri Red Bullu slej ko prej prišlo do novih nesoglasij.

Odločitev Sebastiana Vettla, ki je na dirki za VN Malezije ignoriral ukaz moštva in prehitel Marka Webbra, še vedno buri duhove.

''Incident v Maleziji so pometli pod preprogo. Ne vem, kako dolgo lahko ostane tam,'' je dejal nekdanji dirkač John Watson. ''Mislim, da bomo nova trenja videli še letos,'' je dodal 67-letnik. Vettel se je za svoje dejanje najprej opravičil, nato pa dodal, da bo v prihodnosti naredil enako. S tem je podal jasno sporočilo, da se ne bo oziral na ukaze moštva, če bo sam presodil, da to ni potrebno.

Po dirki v Maleziji je Vettel osvojil četrto mesto na Kitajskem in zmago v Bahrajnu. Webber je na Kitajskem odstopil, v Bahrajnu pa je končal na sedmem mestu in zaostanek za moštvenim kolegom povišal na 45 točk.

Watson je prepričan, da se bosta dirkača v letošnji sezoni še srečala. ''Prišlo bo do situacije, ko se bosta spopadla. Kakšno avtoriteto ima ekipa, da bi lahko nadzorovala oba dirkača? Webber si bo verjetno rekel: 'ravnal sem pravilno in nisem mogel zmagati na dirki, sedaj pa sem ob dirkaču, ki ne upošteva ukazov in za to ne prejme nobene kazni. Zakaj bi potem jaz ubogal ukaze?' Ekipa je pokazala veliko šibkost, ko ni kaznovala svojega dirkača. Red Bull je odprl Pandorino skrinjico. Kdo bo lahko zdaj nadzoroval Vettla,'' je zaključil Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.