Šport > Moto športi
16 ogledov

Lorenzo ni matematik

jorge lorenzo mugello vn italije Reuters
Vodilni v skupnem seštevku MotoGP Jorge Lorenzo ne želi prehitro razmišljati o naslovu svetovnega prvaka, saj je do konca prvenstva še pet dirk. Španec ima lepo prednost pred rojakom Danijem Pedroso, vendar slednji prav tako še ni rekel zadnje besede.

''Do konca prvenstva je še pet dirk, na voljo pa je tako še 125 točk. Vsekakor je položaj zame precej boljši kot pred dirko v Misanu, a še vedno obstaja veliko pritiska. Zato je treba biti osredotočen na vsakem treningu. Nerad razmišljam o točkah in matematiki, želim le biti hiter,'' je pred novo domačo dirko dejal vodilni v skupnem seštevku Jorge Lorenzo. Ta ima po zmagi na veliki nagradi Italije in tamkajšnjem odstopu Danija Pedrose pred rojakom že 38 točk prednosti.

Še vedno lahko

''Preteklost je preteklost. Če preveč razmišljaš o preteklosti, ne moreš narediti koraka naprej,'' se z odstopom v Misanu, ko je vanj trčil Héctor Barberá in ga spravil s steze, ne obremenjuje Pedrosa. ''Upam, da bo tokrat motor dobro deloval, še vedno lahko osvojim prvenstvo. Občutek ni dober, če razmišljaš le o točkah,'' meni Španec.

V Misanu je po dolgem času znova zablestel tudi Valentino Rossi, ki je osvojil drugo mesto. ''Ta konec tedna nas čaka dober test. Želimo ugotoviti, kako dobri smo. Videli bomo, ali je bil storjen korak v pravo smer. Ta steza mi je všeč, čeprav je težko dirkati zelo hitro,'' pravi Ducatijev zvezdnik. Dirka razreda MotoGP se bo začela jutri ob 14. uri.

V razredu Moto2 vodi Marc Márquez (238 točk), sledita pa mu Pol Espargaró (185) in Andrea Iannone (165), v Moto3 pa je največ točk zbral Sandro Cortese (225). Drugi in tretji sta Španca Maverick Viñales (179) in Luis Salom (169).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.