Šport > Moto športi
114 ogledov

Márquez bo vztrajal pri zmagoviti formuli

marc marquez Epa
Aktualni svetovni prvak razreda motoGP je zvestobo japonskemu moštvu obljubil do leta 2024.

Marc Marquez, šestkratni motociklistični svetovni prvak kraljevskega razreda motoGP, je za štiri leta podaljšal pogodbo z moštvom Honda, so danes sporočili iz japonske ekipe. Španski dirkač, ki je novembra lani v Barceloni uspešno prestal operacijo desne rame in se na motor vrnil na testiranjih v Sepangu, se je odločil, da bo ostal zvest Hondi.

valentino rossi Postavil rok Šport Rossi odlaša z odločitvijo: "Prej potrebujem odgovore."

Marquez se je po operaciji vrnil za testiranja pred sezono v malezijskem Sepangu, a testov ni opravil v polni meri, saj je še imel težave z ramo.

V treh dneh je odpeljal 131 krogov in dejal, da se na motorju ni dobro počutil: "Z ramo je bilo slabše, kot sem mislil, da bo." Kljub temu pred novo sezono ostaja optimističen.

jorge lorenzo MotoGP Šport Lorenzo se vrača

"Honda mi je leta 2013 ponudila priložnost za prvenec v motoGP in že od prvega leta sodelovanja je bilo jasno, da bomo dolgo skupaj. Zelo sem zadovoljen, da ostajam v družini Honde," pa je ob podaljšanju pogodbe dejal 27-letni španski zvezdnik.

Sezona 2020, v kateri bo v ekipi Honde tudi njegov mlajši brat Alex Marquez, se bo začela 8. marca v Katarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.