Šport > Moto športi
300 ogledov

Márquez brez konkurence

marc marquez Epa
Aktualni svetovni prvak je osvojil že 59. pole position v karieri.

Na nedeljski dirki motociklističnega svetovnega prvenstva bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel vodilni v skupnem seštevku Španec Marc Márquez. Dirkač Honde je na dirkališču Spielberg prepričljivo ugnal vse tekmece, še najbolj se mu je približal Francoz Fabio Quartatraro.

Márquez je Francoza iz ekipe Yamaha SRT ugnal za 0,434 sekunde, tretji pa je bil Italijan Andrea Dovizioso z Ducatijem.

Vodilni v SP je v Avstriji dosegel že 59. najboljši startni položaj v karieri, s čimer se je prebil na prvo mesto večne lestvice, prehitel je Avstralca Micka Doohana.

Iz druge vrste bodo nedeljsko dirko začeli Španec Maverick Vinales (Yamaha), Italijan Franco Bagnaia (Pramac Ducati) in Japonec Takaaki Nakagami (LCR Honda), šele deseti je bil italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha).

Pred nedeljsko dirko, ki bo 11. v koledarju sezone 2019, ima Marquez 210 točk, drugi je Dovizioso s 147, tretji pa drugi Ducatijev voznik Italijan Danilo Petrucci s 129.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.