Šport > Moto športi
4036 ogledov

Marquez po eni dirki že na bolniški: "Kazen je upravičena"

Marc Marquez Profimedia
Španski motociklist se je posipal s pepelom zaradi nesreče na uvodni dirki nove sezone razreda motoGP.

Šestkratni svetovni prvak najmočnejšega razreda Marc Marquez globoko obžaluje nesrečo v tretjem krogu VN Portugalske, kjer je s prepoznim zaviranjem najprej zadel Jorgeja Martina, nato pa z veliko hitrostjo trčil v nič hudega slutečega Miguela Oliviero. Portugalca, ki se v trku ni huje poškodoval, so z dirkališča odnesli na nosilih.

Marc Marquez Žvižgi s tribun Šport Marquez zakrivil hudo nesrečo, domači adut obležal ob stezi

Marquez ni imel takšne sreče, v trku je namreč utrpel poškodbo palca desne roke, zaradi česar je po vrnitvi v Barcelono potreboval operacijo. Honda je že potrdila, da bo 30-letnik izpustil naslednjo dirko v Argentini, ker je glede na popoln pretekli konec tedna za Italijana Francesca Bagnaie precejšen udarec v Špančevem lovu na sedmi naslov v elitnem razredu.

Marc Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia

Marquez je po dirki prevzel vso odgovornost za nesrečo in pojasnil okoliščine, ki so pripeljale to tega neljubega razpleta. "Nisem zaskrbljen zaradi Argentine," je še pred uradno diagnozo zatrdil Marquez. "Najpomembneje je, da je z Miguelom vse v redu. Moja napaka v tretjem ovinku je bila podlaga za vse, kar je sledilo."

Marc Marquez, trk z Miguelom Oliveiro Črn dan Šport Po hudi nesreči dvojni udarec za Marqueza

"Pri zaviranju mi je zablokiralo sprednje kolo, zato sem popustil zavore. Nameraval sem zapeljati v levo, vendar je motocikel ostal v nagibu, zato nisem mogel zaviti drugam. Uspel sem se izogniti Martinu, ne pa tudi Miguelu. Zelo me je skrbelo zanj, saj je bil to močan udarec. Osebno sem se mu že opravičil, vendar bi se rad še enkrat opravičil njemu, njegovi ekipi in portugalskim navijačem. Kaznovan sem bil za svojo napako in popolnoma se strinjam s to odločitvijo. Staknil sem nekaj poškodb - roka, koleno. Bomo videli. Moje stanje v tem trenutku ni pomembno," je povedal Španec.

Kot pravi, je poskušal s poznim zaviranjam nadoknaditi primanjkljaj zaradi slabšega oprijema pri izvozu iz ovinkov, zanika pa, da je ravnal nepremišljeno. "Nisem napadal, saj sploh nismo dirkali tako hitro. Vedel sem, da je pred nami dolga dirka. Izbral sem srednje trdo gimo za dolge razdalje. Sprva sem se nagibal k mehki gumi, toda odločil sem se, da bom raje ostal miren. In sem tudi bil," je poudaril veteran.

Marc MArquez | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • Dusan Kokalj 15:44 27.marec 2023.

    Ta tip je nevaren zato mu treba prepovedati dirkanje.Je preveč samovšečen.

  • Ender3 12:56 27.marec 2023.

    S tem motoGP so domači mediji že prav nadležni. Kanal A in PoPtv pa imajo s tem pravo obsedno stanje..