Šport > Moto športi
5612 ogledov

Po hudi nesreči dvojni udarec za Marqueza

Marc Marquez, trk z Miguelom Oliveiro Profimedia
Španski motociklist Marc Marquez je v trčenju utrpel zlom dlančnice, za povrhu pa ga je doletela še kazen.

Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez je po padcu na današnji dirki svetovnega prvenstva na Portugalskem dobil kazen zaradi nevarne vožnje, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Obenem pa je razkrilo tudi, da se je Španec, potem ko je trčil v Portugalca Miguela Oliveiro, poškodoval.

Do incidenta je prišlo v tretjem krogu današnje dirke razreda motoGP, ko je Marquez prepozno zaviral, najprej odrinil Jorgeja Martina, pred zavojem pa nato zadel ter zbil z motorja portugalskega tekmeca, oba pa sta končala na tleh.

Oliveiri so že ob robu steze nudili prvo pomoč, pozneje je moral še na pregled v bolnišnico. Kot so sporočili iz vodstva tekmovanja, je pri padcu in udarcu staknil udarnino na desni nogi.

Marc Marquez Žvižgi s tribun Šport Marquez zakrivil hudo nesrečo, domači adut obležal ob stezi

Marquez, ki se je v zadnjih sezonah boril s številnimi poškodbami, pa jo je sicer na prvi pogled odnesel bolje, a se je pozneje pojavil sum zlomljene dlančnice desne roke, kar pa mora potrditi še zdravniški pregled.

Zaradi nevarne vožnje je vodstvo tekmovanja Marquezu naložilo kazen v obliki dveh dolgih krogov na naslednji dirki v Argentini naslednji konec tedna.

VN Portugalske Šport Svetovni prvak še nepremagan v novi sezoni
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.