Šport > Moto športi
27 ogledov

Marquez rekorden, Lorenzo in Pedrosa ostala zadaj

Rossi Marquez Crutchlow MotoGP VN Malezije kvalifikacije Reuters
Marc Marquez na Hondi si je v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v Sepangu še osmič v sezoni priboril najboljši startni položaj.

Iz prve startne vrste bosta dirko v kraljevskem razredu motoGP ob Marcu Marquezu začela še Yamahina dirkača Italijan Valentino Rossi in Britanec Cal Crutchlow.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Marquez, ki se mu nasmiha prvi naslov svetovnega prvaka, je ob tem, s časom dve minuti in 00,011 sekunde postavil še rekord kroga, izboljšal je rekord, ki ga je lani v Sepangu postavil rojak Jorge Lorenzo (Yamaha). Branilec naslova svetovnega prvaka je sicer vpisal četrti čas kvalifikacij, nedeljsko preizkušnjo pa bo začel iz druge startne vrste.

Bradl odpovedal nastop na dirki

Veliko smole je imel Nemec Stefan Bradl, ki je bil po padcu na prostem treningu, poškodoval si je gleženj, prisiljen povsem spremeniti načrte, odpovedal je kvalifikacije in tudi nastop na nedeljski dirki.

V razredu moto3 si je najboljši startni položaj priboril Španec Luis Salom (KTM). Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva si je zagotovil še tretji pole position v sezoni in bo nedeljsko dirko startal iz prve vrste, družbo pa mu bosta delala drugi in tretji v kvalifikacijah Francoz Alexis Masbou (FTR Honda) in Italijan Niccolo Antonelli.

MotoGP, kvalifikacijski trening:       

1. Marc Marquez (Špa/Honda) 2:00,011
2. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) +0,325
3. Cal Crtuchlow (VB/Yamaha) 0,348
4. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 0,567
5. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 0,681
6. Alex Bautista (Špa/Honda) 0,963

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.