Šport > Moto športi
26 ogledov

Megla pokvarila načrte v Motegiju

Marquez MotoGP VN Češke EPA
Motociklistom na predzadnji postaji SP v japonskem Motegiju nagaja vreme. Zaradi goste megle so morali odpovedati današnje treninge, slaba vremenska napoved pa grozi, da bo pomešala tudi časovne načrte za soboto in nedeljo.

Vremenoslovci opozarjajo, da ni veliko možnosti za bistveno izboljšavo vremena v naslednjih 24 urah. Če se bodo megleno vreme, dež in nizka oblačnost nadaljevali tudi v soboto, kot je sicer napovedano na področju Motegija, bi lahko v najslabšem primeru vse dogajanje strnili samo v en tekmovalni dan, nedeljo.

"Če ne bo mogoče iti na stezo v soboto, lahko še vedno vse skupaj zgostimo v nedeljo," je dejal direktor dirke Michael Webb in dodal, da imajo pripravljene načrte tudi za takšne primere, a bi bilo vse skupaj precej naporno.

Marquez: "Vsi smo v enakem položaju"

Čeprav bi morda dirkači danes kljub megli lahko vozili na treningih, pa po pravilih tekmovanja niso smeli na stezo, saj v takšnih razmerah ne bi mogel vzleteti helikopter za nujno medicinsko pomoč, če bi bilo to potrebno.

"Razmere so enake za vse. Če ne bo šlo drugače, bomo pač vozili samo v nedeljo. Ne bo najboljša rešitev, toda vsi smo v enakem položaju," je dogajanje pospremil vodilni v skupnem seštevku SP razreda motoGP Španec Marc Marquez, ki bi lahko ob zanj idealnem razpletu že v nedeljo postal prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.