Šport > Moto športi
67 ogledov

Mihelič: "Le malo jih obvlada take motorje"

Simoncelli Reuters
Komentator dirkaških športov Niko Mihelić je mnenja, da se bodo morali na Mednarodni motociklistični zvezi po smrti Marca Simoncellija zamisliti in sprejeti spremembe. Nesreč je preveč.

Poznavalec in komentator moto športov Niko Mihelić je mnenja, da je motociklizem postal prenevaren in da bodo morali vodilni na Mednarodni motociklistični zvezi ukrepati.

V pogovoru za Val202 je dejal, da danes tako zmogljive in težke motorje obvlada le malo dirkačev. Potrditev temu je le 16 dirkačev v razredu MotoGP na startu VN Malezije, kjer se je v drugem krogu smrtno ponesrečil nadarjeni Italijan, 24-letni Marco Simoncelli.

"Nesreč je absolutno preveč. Prav na vsaki dirki spremljamo padce. Jorge Lorenzo je v Avstraliji ostal brez prsta, Simoncelli pa je le teden dni kasneje končal tragično,“ pravi Mihelić in dodaja, da je imel Italijan to smolo, da je večji in težji od drugih tekmovalcev, kar negativno vpliva na dirkanje, še posebej pri dirkačih, ki več tvegajo. Prav po tem pa je bil znan Simoncelli.

"Le v razredu do 125 ccm je predpisana teža motocikla in dirkača, v ostalih dveh razredih pa le teža motocikla. To ni dobro,“ dodaja strokovni komentator, ki je o Simoncelliju pravi, da je bil največji up italijanskega motociklizma. "Bil je brezkompromisen dirkač, velikokrat je vozil na robu. Želel si je stopiti v škornje svojega vzornika Valentina Rossija in postati svetovni prvak. Italija, ki velja za motociklistično velesilo, je ostala brez svojega upa, Rossi pa se počasi poslavlja,“ še dodaja Mihelič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.