Šport > Moto športi
33594 ogledov

Na Hrvaškem se je smrtno ponesrečil sloviti voznik relija

Craig Breen Reševalni pas/Twitter
V nesreči pred relijem na Hrvaškem je tragično preminil Craig Breen.

Irski voznik relija Craig Breen se je danes (četrtek, 13. april) smrtno ponesrečil med trening vožnjo pred hrvaško preizkušnjo v okviru svetovnega prvenstva v reliju, je sporočila njegova ekipa Hyundai.

Kot je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina, se je nesreča zgodila ob 12.40 na lokalni cesti v kraju Lobor. Po prvih podatkih hrvaške policije je voznik v nesreči umrl, sovoznik pa ostal nepoškodovan.

Nesreča se je zgodila, ko je dirkalnik zapeljal s ceste in se zaletel v drevo. Hina je dodala, da policijska preiskava še poteka in da uradnih informacij še ni.

Neuradne podatke je popoldne potrdil Hyundai. Na Twitterju je korejska ekipa sporočila, da se je Breen smrtno ponesrečil, sovoznik James Fulton pa ni bil poškodovan. Pri Hyundaiju so izrazili sožalje družini in prijateljem in dodali, da tragičnega dogodka za zdaj ne bodo več komentirali.

33-letni Breen je sicer nekdanji prvak prvenstva Super 2000, prav tako pa je bil prvak slovite WRC akademije. V svetovnem prvenstvu WRC je nastopal vse od leta 2009, razen za Hyundai pa je vozil še za ekipe Pegueota, Citroena in Forda.

V svetovnem prvenstvu je nastopil na 81 preizkušnjah in čeprav je slavil na kar 30 etapah in je kar šestkrat stal na stopničkah preizkušnje, zmage v najelitnejšem prvenstvu WRC ni dosegel.

Craig Breen | Avtor: Profimedia Profimedia

V zadnjih sezonah se je Breen sicer uveljavil kot eden najboljših reli voznikov na svetu. Sezono 2020 je končal kot 9. voznik sezone, sezono 2021 kot 8., medtem ko je bila najbolj uspešna lanska sezona, katero je zaključil kot sedmi najboljši reli voznik sveta.

Breen je sanjsko odprl tudi letošnjo sezono, saj je preizkušnjo na Švedskem končal celo na drugem mestu in je po treh preizkušnjah pred tragedijo na Hrvaškem držal šesto mesto v skupnem seštevku prvenstva.

V preteklosti je bil Breen sicer udeležen že v eno veliko tragedijo, ko je na reliju na Siciliji v nesreči umrl njegov takratni sovoznik Gareth Roberts.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice