Šport > Moto športi
327 ogledov

Na pomoč priskočil tudi kraljevski razred

Avstralija formula 1 Epa
V poplavi športnikov, ki so pomagali v luči katastrofalnih požarov v Avstraliji, je zdaj pomoč obljubila tudi formula 1.

Sezona v kraljevskem razredu motošporta se bo letos začela v Melbournu, vodstvo tekmovanja pa je sporočilo, da bo organiziralo posebno spletno dražbo, ki vključuje tudi srečanje s šestkratnim svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom.

Na dražbi, ki se je začela danes, bodo licitirali čelade, rokavice in kombinezone dirkačev, končala pa se bo 16. februarja. Ves izkupiček bo namenjen prizadetim v požarih, ki v deželi tam spodaj divjajo vse od septembra. Teden dni manj časa pa bo za oddajo prošenj za srečanje z dirkači formule 1, s šefi moštev ter vodene treninge v dirkaških akademijah.

Največ zanimanja bo zagotovo pritegnilo srečanje s svetovnim prvakom Hamiltonom med 12. in 15. marcem ob prvi dirki sezone v Melbournu, ko bo Britanec na stezi Albert Park naključno izbrane popeljal v drobovje dirkaškega konca tedna.

Avstralija požari | Avtor: Epa Epa

"Avstralija je in vedno bo poseben kraj za formulo 1," je vodstvo tekmovanja zapisalo v izjavi za javnost, v kateri navaja, da je skrajni čas, da tisti, ki lahko pomagajo, stopijo skupaj in podprejo skupnosti ter posameznike, ki so v požarih izgubili bližnje, posestva in drugo lastnino.

V katastrofalnih požarih je od septembra po doslej znanih podatkih zgorelo območje v velikosti 100.000 kvadratnih kilometrov (pet Slovenij), več tisoč objektov, po ocenah strokovnjakov pa je poginila milijarda živali. Nastala škoda je ocenjena na okoli 100 milijard evrov.

Avstralija, požari Svet Megapožar vendarle ukrotili
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice