Šport > Moto športi
152 ogledov

Nekdanji prvi mož F1 zanikal goljufijo

Bernie Ecclestone Epa
Bernie Ecclestone trdi, da ni zamolčal premoženja v tujini.

Nekdanji prvi mož formule 1 Bernie Ecclestone je ob začetku sojenja na sodišču zanikal goljufijo, da je davčni upravi zamolčal premoženje v tujini v višini 400 milijonov funtov (471,9 milijona evrov), poročajo tuje tiskovne agencije.

Na westminstrskem magistratnem sodišču v Londonu se je v ponedeljek zjutraj začelo sojenje Ecclestonu. Enaindevetdesetletnik, ki so ga na sodišču pričakali fotografi in snemalci, je bil julija po preiskavi, ki jo je opravilo ministrstvo za prihodke in carino (HMRC), obtožen, da ni prijavil sklada v Singapurju z bančnim računom, na katerem je bilo približno 650 milijonov dolarjev.

Tožbo proti milijarderju je odobrilo tožilstvo CPS v Londonu. Glavni tožilec Andrew Penhale je takrat dejal: "CPS je pregledal spis z dokazi, ki jih je predložilo ministrstvo, in odobril obtožnico proti Ecclestonu zaradi goljufije z lažnim predstavljanjem, ker ni prijavil obstoja premoženja v tujini."

Ecclestone je na sojenju najprej potrdil svoje ime in naslov v Knightsbridgeu v središču Londona, preden je izjavil, da ni kriv goljufije lažnega predstavljanja med 13. julijem 2013 in 5. oktobrom 2016.

Na zaslišanju, ki je trajalo približno pet minut, je sodnik Paul Goldspring Ecclestonu odobril brezpogojno varščino, preden se bo moral 91-letnik naslednjič spet pojaviti na sodišču Southwark Crown v južnem Londonu 19. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice