Šport > Moto športi
2771 ogledov

Neverjetna razkritja o tem, kako je Red Bull opral ime svojega šefa

Christian Horner Epa
Na dan so prišle nove informacije v zvezi z domnevno "neodvisno" preiskavo obtožb na račun šefa Red Bulla Christiana Hornerja.

Interna preiskava, s katero je moštvo Red Bull svojega šefa Christiana Hornerja oprostilo vseh obtožb v zvezi z domnevnim neprimernim vedenjem do nekdanje uslužbenke, je bila vse prej kot neodvisna, kažejo nove informacije, ki jih je pridobila Business F1 Magazine.

Horner je bil v preiskavi, s katero naj bi Red Bull ugotovil, ali je bila članica ekipe res žrtev spolnega nadlegovanja, spoznan za nedolžnega. Kot je takrat v svojem poročilu zapisala ekipa, je bila preiskava "poštena, stroga in nepristranska".

Zagotovila avstrijskega moštva o nepristranskosti preiskovalnih organov pa so se zdaj znašla pod velikim vprašajem.

Nova razkritja namreč kažejo, da je preiskavo obtožb na Hornerjev račun vodil 70-letni pravnik iz Londona, ki sicer bdi nad vsemi posli družine Yoovidhya. Gre namreč za osrednjega pravnega svetovalca večinskega lastnika ekipe, tajskega milijarderja Chalerma Yoovidhye.

Yoovidhya, 51-odstotni lastnik podetja Red Bull GmbH, se je po izbruhu afere znašel na nasprotnih bregovih s sodelavci, ki so zahtevali Hornerjevo glavo.

Po navedbah Business F1 Magazine je dotični pravnik primer prevzel z enim samim namenom, in sicer da bi opral Hornerjevo ime, zdaj pa taista odvetniška pisarna Britancu pomaga pri nadaljnjem reševanju pravne zagate.

Christian Horner | Avtor: Profimedia Profimedia

Red Bull je že konec februarja prekinil sodelovanje z domnevno Hornerjevo žrtvijo, ki je napovedala, da se bo na izsledke preiskave pritožila. Pred tem je z nekdanjim delodajalcem podpisala sporazum o nerazkrivanju informacij, zaradi česar sme o podrobnostih primera govoriti samo s svojim očetom oziroma bratom.

"Nemogoče si je predstavljati, kaj prestaja, saj o tem sploh ne sme oziroma ne more govoriti. Lahko pa vam povem, kako vse skupaj vpliva nanjo. Ob vsakem vprašanju na to temo se zlomi v solzah in pravi, da se o tem z nikomer ne sme pogovarjati. Zelo je razburjena, jezna, prestrašena in osamljena. Dokler se sam ne znajdeš v takšnem položaju, je nemogoče razumeti, kako je biti v njeni koži," je za BBC Sport povedal njen anonimni prijatelj.

"Obe strani sta podpisali dogovor o nerazkrivanju, tako da nobena stran ne sme govoriti o tem," pa so na to odgovorili iz Red Bulla.

Horner Kdo bo koga? Šport "Horner ima strašljivo moč pri Red Bullu" Horner Sankcije Šport Red Bull se je lotil uslužbenke, ki je vložila pritožbo zoper šefa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ico8 09:27 06.april 2024.

    „Nasi“ bi obsojali preiskave in obsojali????? Buuuuaaaaaahhaaaahhaaaaa, viii- „nasi“????? Kupite si „strik“ in poiscite visoko drevo! Ziher je ziher!