Šport > Moto športi
352 ogledov

"Horner ima strašljivo moč pri Red Bullu"

Horner Epa
Afera s šefom Red Bulla v glavni vlogi bo v kratkem dobila nove razsežnosti, meni nekdanji dirkač formule 1.

Moč in vpliv, s katerima v moštvu Red Bull razpolaga trenutni šef Christian Horner, je "strašljiva", pravi nekdanji dirkač F1 Christijan Albers.

Horner se je na začetku nove sezone znašel v središu odmevne afere, potem ko ga je neimenovana uslužbenka Red Bulla obtožila neprimernega vedenja. Sledila je interna preiskava avstrijskega moštva, v kateri so šefa oprostili vseh obtožb.

Kmalu zatem se je v javnosti pojavila vsebina domnevnih Hornerjevih sporočil z neprimerno vsebino, avtentičnost teh zapisov pa je trenutno še predmet preiskave.

Horner Sankcije Šport Red Bull se je lotil uslužbenke, ki je vložila pritožbo zoper šefa

Hornerjeva domnevna žrtev je bila po oprostilni 'sodbi' začasno suspendirana, čeprav je po navedbah britanskih medijev ostala na plačilni listi ekipe. Daily Mail poroča, da je neimenovana ženska "zelo razočarana nad pomanjkanjem podpore" in da se namerava na odločitev pritožiti. V pritožbi bo izpodbijala nepristranskost preiskovalcev in problematizirala pomanjkanje transparentnosti s strani moštva. Red Bull je v svoji odločitvi zapisal, da je sodba rezultat "poštene, stroge in nepristranske" preiskave, drugih podrobnosti pa javnosti ni posredoval.

Po oprostilni sodbi so pri Red Bullu začeli z iskanjem krivca, ki naj bi medijem posredoval insajderske informacije o celotni aferi. Na tapeti se je znašel dolgoletni sodelavec moštva dr. Helmut Marko, ki je celo sam priznal, da mu grozi suspenz. Horner je nemudoma zanikal kakršenkoli vpliv na Markovo usodo in poudaril, da ima cenjeni član Red Bullove garaže pogodbo sklenjeno s podjetjem Red Bull GmbH in ne moštvom Red Bull Racing. Marko je kmalu zatem potrdil, da ostaja na položaju svetovalca ekipe.

Albers | Avtor: Epa Epa
Po oceni nekdanjega dirkača formule 1 Christijana Albersa ima Horner v Red Bullu "strašljivo" moč. "S tem, ko so vse skupaj tako hitro pometli pod preprogo, bi znali marsikoga zelo razjeziti. Mislim, da bo na plano prišlo še več razkritij," je povedal Albers in dodal: "Kljub vsemu ima Horner še vedno motivacijo in zavist, da si na vse pretege želi ohraniti položaj številke ena in vsem drugim sekati glave."

V navezavi na domneven boj za prevlado v avstrijskem moštvu je Albers dejal: "Če smo povsem realni, koga je v ekipo pripeljal Horner in koga dr. Marko? Če sodimo po uspehih, gredo vse zasluge Marku. Nobenega dvoma ni, kdo od njiju zna prepoznati talent. Dr. Marko je tisti, ki je vedno sprejemal prave odločitve."

Kakorkoli že, Hornerjeve izjave med dirkaškim koncem tedna v Savdski Arabiji jasno kažejo na to, kdo je alfa in omega moštva: "Ekipa je ekipa, Max je del ekipe, Helmut je del ekipe, jaz sem vodja ekipe. Vsak ima svojo ključno vlogo."

Horner | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice