Šport > Moto športi
1473 ogledov

Sprememba pri Ferrariju, na dirki bo nastopil 18-letnik

Oliver Bearman Profimedia
Sainz zaradi vnetja slepiča ob dirko za VN Savdske Arabije. Njegova zamenjava do 11. mesta v kvalifikacijah.

Španski dirkač formule 1 Carlos Sainz ml. (Ferrari) bo zaradi vnetja slepiča izpustil prihodnjo dirko svetovnega prvenstva za Veliko nagrado Savdske Arabije, so danes sporočili iz italijanskega moštva.

Španec je bil na uvodni dirki sezone za VN Bahrajna tretji, vnetje slepiča, zaradi katerega bo potreboval operacijo, pa mu je preprečilo nastop na naslednji dirki. Sainz ml. je sicer še sodeloval na uvodnih treningih preizkušnje, a je nato potarnal nad slabim počutjem in bolečinami. 

Namesto njega bo v rdeči dirkalnik sedel 18-letni britanski dirkač Oliver Bearman. Ta je v kvalifikacijah osvojil 11. mesto.

Kvalifikacije je kot prvi sicer končal Max Verstappen (Red Bull). Vodilni dirkač svetovnega prvenstva in trikratni zaporedni svetovni prvak je bil za 0,319 sekunde hitrejši od Monačana Charlesa Leclerca (Ferrari). Za Verstappna, ki je dobil prvo dirko sezone v Bahrajnu, je bil to 34. "pole position" v karieri, lovil pa bo že 56. zmago.

V drugi vrsti bosta dirko začela Mehičan Sergio Perez (Red Bull) in Španec Fernando Alonso (Aston Martin). Sledita oba McLarna, nato pa oba Mercedesa.

Dirka za Veliko nagrado Savdske Arabije bo na sporedu že v soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice