Šport > Moto športi
964 ogledov

Hamilton najhitrejši, a z novo težavo v boju za naslov

Lewis Hamilton Profimedia
Hamiltonu najboljši startni položaj za sobotno sprintersko dirko.

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) si je privozil najboljši startni položaj za sobotno sprintersko kvalifikacijsko dirko v brazilskem Sao Paolu. Ta bo na preizkušnji svetovnega prvenstva nato odločala o startnem vrstnem redu za nedeljsko dirko za VN Brazilije.

Hamilton je današnje kvalifikacije končal pred najhujšim tekmecem v boju za naslov prvaka v tej sezoni; Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil drugi, medtem ko bo s tretjega mesta sobotno kratko dirko začel drugi Mercedesov voznik Finec Valtteri Bottas. Premoč obeh najboljših ekip je s četrtim mestom potrdil Mehičan Sergio Perez v drugem Red Bullu, peti je bil Francoz Pierre Gasly (AlphaTauri).

A ne glede na razplet sobotne 100-kilometrske dirke bo imel branilec naslova Hamilton precejšnje težave pred nedeljsko glavno preizkušnjo. Zaradi menjave motorja, pete v sezoni, bo namreč v Sao Paulu v nedeljo začel s pet mest slabšega položaja, kot ga bo dosegel na sobotni dirki.

Britanec je sicer prevladoval žev petek popoldne, ko je dobil prvi prosti trening pred Verstappnom in Perezom.

V Braziliji sicer poteka ena od treh letošnjih testnih dirk (po Silverstonu in Monzi), na katerih namesto običajnih petkovih treningov, sobotnih kvalifikacij in nedeljske dirke izvajajo kvalifikacije že v petek, te nato štejejo za startni vrstni red sprinterske dirke v soboto, slednja pa odloča o izhodiščih za nedeljsko "pravo" dirko SP. Sobotna dirka pa prvim trem prinaša še dodatne točke v SP.

Pred Brazilijo je v seštevku na vrhu Verstappen, ki ima 312.5 točke, Hamilton je drugi z 293.5, daleč zadaj pa je Bottas s 185 točkami.

Sobotna sprinterska dirka se bo začela ob 20.30, v nedeljo pa bo start običajne dirke ob 18. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice