Šport > Moto športi
823 ogledov

Kazen za štirikratnega svetovnega prvaka

Sebastian Vettel Profimedia
Vettel na VN Amerik 10 mest nižje.

Štirikratni svetovni prvak v formuli 1, Nemec Sebastian Vettel, bo dirko za veliko nagrado Amerik, ki bo ta konec tedna v Austinu v ZDA, startal s kazenskim pribitkom desetih startnih mest.

Aston Martinu, ki ga vozi Nemec, so morali namreč še četrtič v sezoni zamenjati motor, s čimer ga je doletela kazen desetih startnih mest pribitka po sobotnih kvalifikacijah. V kolikor bo moral Nemec zamenjati še kakšno izmed komponent pogonskega sklopa, bo prejel še dodatno kazen, je na spletni strani sporočilo vodstvo tekmovanja F1.

Vettel na točke za razvrstitev svetovnega prvenstva čaka vse od preizkušnje za VN Belgije v Spa-Francorchampsu, ko je bil peti. Od takrat je nanizal štiri dirke brez uvrstitve med najboljšo deseterico. V skupnem seštevku trenutno zaseda 12. mesto s 35 osvojenimi točkami.

Danes bosta v Austinu v Teksasu na sporedu prva prosta treninga, v soboto sledi še eden, nato pa bodo na vrsti kvalifikacije ob 23. uri po slovenskem času. Dirka bo na vrsti v nedeljo ob 21. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice