Šport > Moto športi
1938 ogledov

Max in Lewis poskrbela za nov velik incident: "Neumen idiot!"

Lewis Hamilton in Max Verstappen Profimedia
Spor med dvema najboljšima voznikoma se nadaljuje iz dneva v dan.

Do konca ene najbolj razburljivih sezon Formule 1 zadnjih let nas čaka le še šest dirk, da pa je vse skupaj še bolj napeto, skrbita glavna akterja letošnje sezone, Max Verstappen in Lewis Hamilton, katera loči le šest točk v skupnem seštevku.

Med njima namreč vre spor, ki je dobil nove razmere na sobotnem treningu za VN ZDA, ki se je končal tako, da je Nizozemec Britancu pokazal sredinca ter ga imenoval za "neumnega idiota".

Voznik Red Bulla je bil zaradi nekaj slabših časov na treningu zelo nervozen, celotno situacijo pa se je odločil še nekoliko popestriti ravno njegov največji rival.

Lewis ga je namreč brez kakeršnegakoli spoštovanja prehitel na ciljni ravnini, preden bi oba voznika začela nov krog. Hamilton se je kar naenkrat lotil Maxa z notranje strani, Max je poizkusil njegov napad odbiti, a ob agresivnem manevru Britanca ni imel pravih možnosti.

Voznik Mercedesa je tako uspel prehiteti mladega Nizozemca in ga še dodatno vreči iz ritma, kar je Max pozdravil tako, da je svojemu rivalu namenil sredinca ter ga preko radijskih zvez oklical za idiota.

 

Maxu kvalifikacije

A kot kaže se je še pravočasno uspel pomiriti, saj je voznik Red Bulla na koncu dobil kvalifikacije pred današnjo dirko svetovnega prvenstva formule 1 v ameriškem Austinu. Za Verstappna je bil to 12. "pole position" v karieri in sedmi v sezoni.

Vodilni v seštevku sezone je prehitel prav najbližjega tekmeca v boju za naslov, ki je končal na drugem mestu. Tretji čas kvalifikacij je dosegel drugi Red Bullov dirkač Mehičan Sergio Perez.

Četrti čas je sicer dosegel drugi Mercedesov voznik Finec Valtteri Bottas, ki pa bo startal z devetega mesta, ker so v njegovem dirkalniku zamenjali motor.

Iz druge vrste bo tako začel še Ferrarijev dirkač Monačan Charles Leclerc, iz tretje pa drugi Ferrarijev voznik Španec Carlos Sainz in McLarnov Avstralec Daniel Ricciardo.

V seštevku pred ameriško dirko vodi Verstappen z 262,5 točke, Hamilton jih ima 256,5, Bottas pa 177. Dirka se bo začela ob 21. uri po slovenskem času.

Komentarjev 1
  • Amos_Schroeder 15:23 24.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice