Šport > Moto športi
1133 ogledov

Padec, nato pa izvrstna vožnja Gajserja

Tim Gajser Reševalni pas/Twitter
Najboljši motokrosisti sveta so se še tretjič zapored merili v Faenzi.

V Faenzi je danes potekala zadnja od treh dirk SP na istem prizorišču. Preteklo nedeljo so vozili dirko za VN Italije, v sredo VN Faenze, danes pa so se motokrosisti borili na VN Emilije Romanje.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v razredu MXGP osvojil drugo mesto. Gajser je bil v prvi vožnji po padcu peti, v drugi pa je bil najhitrejši. Skupno je zmago, že 91. na dirkah za SP, dosegel Italijan Antonio Cairoli s 44 točkami, Gajser je bil z 41 drugi, Prado pa s 40 tretji.

Na dirki zaradi poškodbe, ki jo je staknil na sredini dirki, ni nastopil doslej vodilni v SP Nizozemec Jeffrey Herlings. Zdaj je v vodstvu današnji zmagovalec Cairoli z 285 točkami, 278 jih ima Gajser na drugem mestu, Herlings je ostal pri 263 in je zdaj tretji.

formula 1 F1 VN Toskane Video Šport Silovito množično trčenje, dirka prekinjena!

"Starta nista bila najboljša, želel bi si, da bi bil bolj v ospredju. V prvem krogu prve vožnje sme trčil s Tonijem in padel v ozadje. Bil sem razočaran, ampak v drugi vožnji sem bil zato bolj zbran. Tokrat sem bolje startal in tudi hitro prišel naprej. Potem sem lahko nadzoroval vožnjo do zmage."
Tim Gajser

Gajser je bil v kvalifikacijah peti, po startu pa je v prvih ovinkih zasedal šesto mesto. Hitro se je prebil do četrtega in napadal Cairolija, nato pa bil neučakan ob prehitevanju devetkratnega svetovnega prvaka in padel. Zdrsnil je na 11. mesto, na koncu pa se je prebil do petega. Zmagal je Španec Jorge Prado, drugi je bil Cairoli, tretji pa Švicar Jeremy Seewer.

V drugi vožnji je Gajser odpeljal precej bolje, se po tretjini mimo Prada prebil v vodstvo in ga obdržal do konca, za njim je na drugem mestu končal Cairoli, tretji pa je bil Francoz Romain Febvre.

Motokrosisti bodo imeli zdaj premor do 27. septembra, ko se bo začel naslednji trojček tekem, v italijanski Mantovi bodo do 3. oktobra spet na sporedu tri preizkušnje.

V razredu MX2 je bil Slovenec Jan Pancar v prvi vožnji 16., v drugi pa 13., s čimer je iztržil skupno 15. mesto na dirki in 13 novih točk za SP. 

Zmagal je Francoz Tom Vialle pred Belgijcem Jagom Geertsom in Avstralcem Jedom Beatonom. Skupno vodi Vialle s 354 točkami, Pancar je 19. z 62.

MXGP, izidi:

1. vožnja: 
1. Jorge Prado (Špa)
2. Antonio Cairoli (Ita)
3. Jeremy Seewer (Švi) 
... 
Tim Gajser (Slo);


2. vožnja:
1. Tim Gajser (Slo)
2. Antonio Cairoli (Ita)
3. Romain Febvre (Fra)


Dirka skupno: 
1. Antonio Cairoli (Ita) 44
2. Tim Gajser (Slo) 41
3. Jorge Prado (Špa) 40


SP skupno (8): 
1. Antonio Cairoli (Ita) 285
2. Tim Gajser (Slo) 278
3. Jeffrey Herlings (Niz) 263

Komentarjev 1
  • pesot27074 18:14 13.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice