Šport > Moto športi
3767 ogledov

Prizor, ki orosi oči: Vettel s tresočim glasom pomahal v slovo

vettel Print Screen
Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel se je po šestih sezonah poslovil od Ferrarija.

Z dirko za VN Abu Dabija, kjer je padel zastor nad sezono 2020, se je končalo šestletno sodelovanje med Sebastianom Vettlom in Ferrarijem.

Štirikratni svetovni prvak, ki bo prihodnje leto dirkal za Aston Martin, je v zadnjem radijskem pogovoru s svojimi inženirji poskrbel za veliko presenečenje.

Lewis Hamilton VN Abu Dabija Svetovni prvak Šport Lewis Hamilton: "Covid-19 ni hec. Srečen sem, da sem živ!"

Vettel je rdečim iz Maranella zapel priljubljeno pesem v italijanščini, občinstvo pa ga je nagradilo z aplavzom. "Hvala, Seb. Hvala iz srca. Hvala za vse, kar si naredil za nas. Sezona se ni odvila po naših željah, a ne smemo pozabiti šestih let, ki smo jih preživeli skupaj. Zahvaljujemo se ti vsi v Maranellu in tukaj v garaži," mu je dejal inženir.

"Hvala vsem. Mehanikom, celotni garaži," je odvrnil Vettel in poimensko izopstavil več posameznikov, ki so v največji meri zaznamovali njegovo obdobje pri Ferrariju. "Se opravičujem vsem ostalim. Vi ste Ferrari. Vi ste ekipa," je s tresočim glasom dodal slišno ganjeni Nemec.

Michael Schumacher Zaupnik Šport Zdravljenje Schumacherja podrejeno enemu samemu cilju

Kasneje je novinarjem na tiskovni konferenci zaupal: "S Ferrarijem sem doživel veliko vrhuncev. Kadar sem bil res navdušen, sem vedno prepeval, zato se mi je zdelo lepo, da jim še zadnjič zapojem. Naučil sem se zelo priljubljeno italijansko pesem Azzurro izvajalca Adriana Celentana. Malce sem spremenil besedilo, upam, da ne bom imel težav z imetniki avtorskih pravic."

 | Avtor: Epa Epa
"Mislim, da je bil to lep način, da jim pokažem hvaležnost. Ekipa me je presenetila s pokalom. Še nikoli nisem prejel pokala za 14. mesto. Zagotovo mi bo to ostalo v lepem spominu. Letošnja sezona ni bila pravi prikaz lepih trenutkov, ki smo jih preživeli skupaj," je dodal.

Vettel je imel ob prihodu v Maranello status nekakšnega neuradnega naslednika Michaela Schumacherja. Marsikdo se je nadejal, da bo šel Nemec po sledeh starejšega rojaka, ki je s Ferrarijem osvojil pet zaporednih naslovov prvaka (2000-2004). Ob prestopu je bil Vettel, takrat štirikratni prvak z Red Bullom (2010-2013), najtrofejnejši dirkač na startni vrsti, a mu je ta status postopoma odvzel Lewis Hamilton (Mercedes).

Peti naslov je za Vettla ostal nedosegljiv. Najbližje je bil v sezonah 2017 in 2018, ko je bil v dirkaškem seštevku drugi. Po enkrat je sezono sklenil na tretjem (2015), četrtem (2016) oziroma petem mestu (2019), poslovil pa se je s 13. mestom, kar je njegova najslabša uvrstitev v karieri, če ne upoštevamo krstne sezone, v kateri je dobil priložnost na osmih od skupno 17 dirk.

Vettel je s Ferrarijem dosegel 14 zmag in 12 najboljših startnih položajev.

Komentarjev 4
  • comsine 17:46 15.december 2020.

    www︎.︎AmiaPex︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • Avatar Dorthy_Brey
    Dorthy_Brey 15:07 15.december 2020.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od d0ma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. prip0r0čam, da poskusite. .... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • distdronim 10:32 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks