Šport > Moto športi
898 ogledov

Lewis Hamilton: "Covid-19 ni hec. Srečen sem, da sem živ!"

Lewis Hamilton VN Abu Dabija Epa
"Uničen sem," je po končani sezoni dejal svetovni prvak, ki še vedno čuti posledice okužbe z novim koronavirusom.

Z dirko za VN Abu Dabija se je v nedeljo končala letošnja sezona formule 1. Omejitve v luči epidemioloških razmer so močno zaznamovale dogajanje, toda v tekmovalnem smislu večjih pretresov ni bilo.

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva je spet premočno slavil Lewis Hamilton. Britanec je obenem presegel slovitega Nemca Michaela Schumacherja po številu zmag, ujel pa ga je tudi po številu šampionskih naslovov. Oba jih imata po sedem.

Lewis Hamilton VN Abu Dabija | Avtor: Profimedia Profimedia

Hamilton je sklepno preizkušnjo sezone na dirkališču Yas Marina končal na tretjem mestu. Slavil je Nizozemec Max Verstappen pred Fincem Valtterijem Bottasom.

Max Verstappen Abu Dabi F1 Šport Sklepno dejanje Verstappnu, Bottas podprvak

Britanec, ki je konec novembra zbolel za covidom-19 in izpustil naslednjo dirko, je po koncu poslednje tekmovalne aktivnosti v sezoni dejal, da še vedno čuti posledice okužbe.

"Uničen sem. Ne počutim se dobro. Toda sem srečen in hvaležen. Sezono sem zaključil na stopničkah in za to se zahvaljujem ekipi," je za Sky Sports po dirki v Abu Dabiju dejal Hamilton.

"Zame je bila to fizično zahtevna dirka. Ne spomnim sem, kdaj sem bil nazadnje tako zadihan. Vesel sem, da je konec. Moje telo se ne počuti dobro. Pravzaprav sem hvalažen, da sem živ," je pojasnil voznik Mercedesa. 

"Covid-19 ni hec. Nikoli niti nisem mislil, da je temu tako. Vedel sem, da bo težko, saj ljudje umirajo zaradi tega. Čudno se mi zdi, da se nekateri voditelji temu posmehujejo, kot da ni nič," je na to temo dodal novi-stari svetovni prvak.

Lewis Hamilton VN Abu Dabija | Avtor: Epa Epa

Romain Grosjean Snel povoje Šport Tako izgleda Grosjeanova roka po grozljivi nesreči v Bahrajnu

Hamilton je v svetovnem prvenstvu osvojil 347 točk in močno prehitel drugouvrščenega moštvenega kolega Bottasa, ta je zbral 223 točk. Na tretje mesto se je zvrstil Verstappen (214 točk) z Red Bullom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice