Šport > Moto športi
8916 ogledov

Kimijev dirkalnik zagorel med vožnjo: "Gori! Poberi se od tam!"

Kimi Räikkönen Reševalni pas/Twitter
Ponovno je dan v Formuli 1 zaznamoval goreč bolid, a jo je Finec odnesel dosti bolje od nesrečnega Grosjeana.

Vodstvo Formule 1 bo moralo precej razmisliti, kako poskrbeti za varnost svojih dirkačev, saj smo bili v zadnjem času priča prevelikemu številu nevarnih incidentov.

Odločale sekunde Šport "Grosjeanov vizir je bil stopljen"

Pred slabima dvema tednoma smo bili priča pravi grozljivki na VN Bahrajna, ko je Romain Grosjean po pravem čudu preživel nesrečo, v kateri je njegov dirkalnik prepolovilo, nato pa so ga zajeli plameni. Toda francoski voznik jo je na srečo odnesel le z opeklinami po rokah, saj bi se vse skupaj lahko končalo dosti huje.

Dosti huje pa bi se lahko razpletla tudi situacija legendarnega Kimija Räikkönena, katerega Alfa Romeo se je nenadoma vžgala tekom drugega prostega treninga v Abu Dabiju.

Finec je drvel po stezi, ko so zadnji del dirkalnika kar naenkrat zajeli plameni, požar pa se je začel širiti proti sprednjemu delu vozila, iz boksa pa je njegov dirkaški inženir preko radijske povezave začel kričati: "Velik požar, Kimi! Hitro se poberi od tam! Hitro!"

Kimi je še pravočasno zapustil goreč bolid, ko pa se je osebje ob stezi lotilo gašenje dirkalnika, je Kimi celo sam pomagal ter uspel zadušiti požar.

Räikkönen jo je za razliko od Grosjeana odnesel brez kakšnih poškodb, edina posledica incidenta pa je bil za deset minut prekinjen trening, katerega je na koncu dobil Finec Valtteri Bottas.

Zapustil bolnišnico Šport Grosjean ob pogledu na roko skoraj zajokal roman grosjean Spoznal zmoto Šport Grosjean nasprotoval sistemu, ki mu je rešil življenje: "Brez tega me ne bi bilo več"
Komentarjev 1
Sorodne novice